Σύσκεψη Εξαδάκτυλου – Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου: “Στήριξη σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου"

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου πραγματοποίησε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Παρασκευή 11-06-2021 στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, παρουσία του κ. ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τρέχοντα ζητήματα των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών και κυρίως τα πρόσφατα γεγονότα του Νοσοκομείο Αγρινίου. Στη σύσκεψη παρευρέθη και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας κ. Μπακόπουλος Κωνσταντίνος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου στον δύσκολο αγώνα που έδωσαν και δίνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αγώνας που δίνεται με απόλυτο επαγγελματισμό και αυταπάρνηση τηρώντας όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Επίσης, τους στηρίζει στις αδικαιολόγητες επιθέσεις που δέχθηκαν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου προτίθεται να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην επιστημονική διερεύνηση και αποτύπωση των ημερών της COVID-19 στο νοσοκομείο μας. Τα συμπεράσματα αυτά θα είναι αναγκαία για τη βελτίωση των διαχρονικών προβλημάτων που αναδείχτηκαν λόγω της πανδημίας και την αντιμετώπισή τους προς όφελος της κοινωνίας μας.

Ακόμη, τονίζουμε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις πλήρους στελέχωσης της κλινικής COVID και της ΜΕΘ με πρόσληψη (επειγόντως) του αναγκαίου προσωπικού και να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του προσωπικού αυτού που θα απασχολείται στην κλινική COVID από τα άλλα τμήματα.

Τέλος, έχουμε υποχρέωση να επισημάνουμε τη σημασία του εμβολιασμού όλων των πολιτών, ανεξαιρέτως, διότι Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ.

 

Διαβάστε επίσης