O Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

 

 

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που αποτέλεσε διαφήμιση του τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) επιβλήθηκε με μεγάλη ανατροπή 3-1 σετ (6-3, 3-6, 6-7 (4), 2-6) του Ράφα Ναφάλ (Νο3), και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου θα παλέψει για το τρόπαιο με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο «Νόλε» βρέθηκε με το... καλημέρα να κυνηγά τον θρύλο της χωμάτινης επιφάνειας και κάτοχο 13 τροπαίων του Γαλλικού Όπεν, ωστόσο στη συνέχεια, επιστρατεύοντας την αδιαμφισβήτητη κλάση του, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Ισπανού, σε μία αναμέτρηση-υπερθέαμα.

 

Η μονομαχία του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Σέρβο με έπαθλο την κούπα στο γαλλικό Όπεν θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 16.00 (ΕΡΤ1, Eurosport 1).

Φυσικά ο Τζόκοβιτς θα μπει ως φαβορί στη μεταξύ τους αναμέτρηση, όπου θα διεκδικήσει τον 19ο major τίτλο του, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής είναι αποφασισμένος να παλέψει για να κάνει την υπέρβαση και να φύγει από το Παρίσι με το «παρθενικό» τρόπαιο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο αγώνας

Ο Ισπανός έκανε ένα εκκωφαντικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και, παίζοντας εκπληκτικό τένις, με δύο breaks έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο 5-0. Ο Σέρβος προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 5-3, ωστόσο τελικά ο Ναδάλ κατέκτησε το πρώτο σετ (6-3).

Στο δεύτερο σετ ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης, εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένος στο κορτ και κατάφερε με 6-3 games να ισοφαρίσει τον μεγάλο του αντίπαλo.

Το θρίλερ κορυφώθηκε στο τρίτο σετ, όπου έσπασαν καρδιές. Αυτό εν τέλει κατέληξε στα χέρια του Τζόκοβιτς, ο οποίος κάνοντας μεγάλη ανατροπή το έφτασε στο 2-1 μέσω του τάι μπρέικ, ενώ πήρε τη νίκη στο τέταρτο σετ με 6-2, σε έναν εκπληκτικό αγώνα, που κάθε φίλος του τένις σίγουρα θα παρακαλούσε να μην τελειώσε ποτέ!

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ