Πάτρα - 6η ΥΠΕ: "Έσπασε" ρεκόρ η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

Ρεκόρ συμμετοχής, "έσπασε" η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής η 6η ΥΠΕ.

Εργαζόμενοι και στελέχη από όλες τις υγειονομικές μονάδες και υποδομές της Αχαΐας, έσπευσαν από νωρίς το πρωί να αιμοδοτήσουν. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εθελοντικής δράσης, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ η ποσότητα των μονάδων που συγκεντρώθηκε είναι πολύ μεγάλη, συγκριτικά με τις εθελοντικές αιμοδοσίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. 

Στην καρέκλα του εθελοντή αιμοδότη κάθισε για πολλοστή φορά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. 

Ο ίδιος δήλωσε στο tempo24:

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου), η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έδωσε το δικό της μήνυμα, σήμερα, με την οργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»

Πιο αναλυτικά, σήμερα, από νωρίς το πρωί  το προσωπικό της Κεντρικής  Διοίκησης και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προσήλθε εθελοντικά  για να προσφέρει αίμα.  Η προσέλευση ήταν εξαιρετική, όπως, αντίστοιχα, και ο αριθμός των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν.

 Μεταξύ των αιμοδοτών βρέθηκε  και ο Διοικητής της 6Ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος στηρίζει το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. και την Εθελοντική Αιμοδοσία, γενικότερα, μέσω ποικίλων δράσεων. Μία εξ αυτών είναι και η πρωτοβουλία που είχε ως εκπρόσωπος της Διοίκησης της 6Ης ΥΠΕ σχετικά με  την παραχώρηση αίθουσας στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Η αίθουσα αιμοδοσίας θα λειτουργήσει  ως σημείο αναφοράς για  τη δυνατότητα εθελοντικής αιμοδοσίας εκ μέρους των συμπολιτών μας, κατά τους θερινούς μήνες. 

Οι ανάγκες της χώρας μας σε φιάλες αίματος είναι μεγάλες και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, που οι συμπολίτες λείπουν μακριά από τα αστικά κέντρα, για διακοπές με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομειακών Μονάδων. Η προσφορά αίματος είναι ζωτικής σημασίας, καθότι πρόκειται για ζωντανό ιστό, που παράγεται από  τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν κατασκευάζεται σε κανένα εργοστάσιο και τροφοδοτεί ανθρώπινο οργανισμό, χαρίζοντας ΖΩΗ! 

Οι εθελοντές αιμοδότες της 6ης ΥΠΕ βίωσαν την σημερινή ημέρα ως ημέρα γιορτής και έδωσαν το επόμενο ραντεβού τους για το φθινόπωρο.   

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ