Άρση μέτρων: Αυξάνεται η πληρότητα σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους – Τι αλλάζει και από πότε

09/06/2021 | 23:08

Το σταδιακό άνοιγμα επιπλέον δραστηριοτήτων ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η βελτίωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού επιτρέπουν να γίνουν τα επόμενα βήματα και να γίνει η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Πέραν της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και της μουσικής στην εστίαση, οι αλλαγές αφορούν και τις δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος, δηλαδή ουσιαστικά τα θέατρα, η τους συναυλιακούς χώρους.

Τι αλλάζει για θέατρα και συναυλιακούς χώρους

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς από το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 06:00 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων.

Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων.

Τέλος, εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

πηγή

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ