Αγρίνιο: Φτάνει την Πέμπτη στο Νοσοκομείο κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας για τους θανάτους στην ΜΕΘ

Η ώρα έφτασε για το Νοσοκομείο Αγρινίου και για όλα όσα έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας για το πάρα πολύ υψηλό ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ - Covid του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tempo24.news, το πρωί της Πέμπτης στη Νοσηλευτική Μονάδα θα φτάσει κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υγείας.

Ανάμεσα στα μέλη του κλιμακίου θα βρίσκονται οι καθηγητές λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος και Καρολίνα Ακινόσογλου, οι οποίοι σε πρώτη φάση θα λάβουν όλα τα δεδομένα και τους φακέλους των ασθενών που νοσηλεύτηκαν και θα κληθούν να τα εξετάσουν ενδελεχώς.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας Υγείας είναι ανεξάρτητος φορέας και ρόλος του είναι να αναλύσει όλες τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν και να δώσει συμβουλευτικές και υποστηρικτικές καταυθύνσεις στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. 

Την ίδια ώρα όμως, ξεκινά και η εισαγγελική έρευνα σχετικά με τα πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ, η οποία παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος Ευριπίδη Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νικολάου, με εισαγγελική παραγγελία προς  τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζητά να ερευνηθεί άμεσα και σε όλα τα επίπεδα η υπόθεση της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ειδικότερα, ζητά να ερευνηθεί σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και ιατρών, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας που μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 100%.

Σε ενδεχόμενη θετική περίπτωση θα ερευνηθεί, με την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού,  αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις από τους εμπλεκόμενους, λαμβανομένων υπόψιν και των οικείων των θανόντων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news αυτήν την ώρα νοσηλεύεται ένας ασθενής, με την κατάσταση της υγείας του να παρακολουθείται στενά.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ