Ν. Ηλιόπουλος: Ο Κ.Χατζηδάκης θέλει να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα

Για το εργασιακό νομοσχέδιο

«Το μόνο που θέλει να κάνει ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο είναι να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα και να βάλει πλάτη στους εργοδότες που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο. Όπως π.χ. οι τράπεζες, στις οποίες το κόμμα του χρωστάει 340 εκατ.», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι ο υπουργός Εργασίας «το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια νέα πόρτα στην καριέρα του: Αυτή του τηλεπωλητή», καθώς -όπως σχολιάζει- «εμφανίζεται παντού χωρίς αντίλογο, για να μας "πουλήσει" τα απλήρωτα 10ωρα. Με επιχείρημα ότι έτσι ένας εργαζόμενος γονιός θα έχει παραπάνω χρόνο με την οικογένειά του». «Αλήθεια κ. Χατζηδάκη», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά από κλάδους θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους; Η νομοθέτηση για πρώτη φορά του σπαστού ωραρίου στη μερική απασχόληση θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους;», σημειώνει.

Όπως υπογραμμίζει, αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας είναι «η αύξηση στον κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό κόντρα στην εργοδοτική ανομία». «Με αυτό το πλαίσιο θα δώσουμε την απεργιακή μάχη και με αυτό το πλαίσιο θα ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης