Πάτρα - Πρεμιέρα για τον Δημοτικό Κινηματογράφο

 

 

Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, αποτέλεσε για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, το σημείο αναφοράς για τους «σινεφίλ» της Πάτρας, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα των φετινών προβολών της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Στο μοναδικό χώρο του αίθριου, το βράδυ της Τρίτης (χθες,) βρήκε «στέγη» μία από τις δέκα κορυφαίες ταινίες της φιλμογραφίας του σπουδαίου Γούντι Άλεν. Η…αναζήτηση εγκέφαλου για ληστεία, πλημμύρησε με καυστική σάτιρα και εξαιρετικά αστεία οπτικά γκαγκς, το χώρο, φέρνοντας στο προσκήνιο την ευρηματικότητα του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Το κοινό απόλαυσε μία από τις «κλασικές» πλέον ταινίες του μεγάλου δημιουργού, την οποία όσες φορές και αν την παρακολουθήσει κάποιος, ανακαλύπτει νέα στοιχεία.

Πριν την έναρξη της προβολής, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, καλωσόρισε όσους βρέθηκαν στην πρεμιέρα και παρουσίασε το πρόγραμμα των ταινιών, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της ενότητας και την σημασία που έχει για τον Οργανισμό ο Δημοτικός Κινηματογράφος να βρίσκεται κάθε χρόνο όλο και σε περισσότερες γειτονιές της πόλης.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 10.6.2021 στο Νότιο Πάρκο και την Κυριακή 13.6.2021 στην πλατεία Ταραμπούρα. Ο θερινός κινηματογράφος θα περιοδεύσει και αυτό το καλοκαίρι με 3 προβολές την εβδομάδα (Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείο, Πέμπτη και Κυριακή σε γειτονιές εκτός κέντρου), για όλο τον Ιούνιο και Ιούλιο με ελεύθερη είσοδο.

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος στο χώρο θα γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.

Ηθοποιοί: Γούντι Άλεν, Τζάνετ Μάργκολιν, Μαρσέλ Χίλερ

https://www.imdb.com/title/tt0065063/?ref_=tt_mv_close

https://www.youtube.com/watch?v=q2hJQ-eBrfo