Δολοφονίες στη Ζάκυνθο: Σοκαριστικές οι εξελίξεις - Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε κατονομάσει και 2ο αστυνομικό

 

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις για τις δολοφονίες σχετιζόμενες με την «Greek mafia» της Ζακύνθου, καθώς ο δολοφονημένος ξενοδόχος Ντίμης Κορφιάτης, πέραν του επίορκου αξιωματικού της τοπικής ασφάλειας που συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, είχε κατονομάσει εγγράφως και άλλον απότακτο αστυνομικό που υπηρετούσε όμως στον Πύργο της Ηλείας.

Σύμφωνα πάντα με την μηνυτήρια αναφορά του 58χρονου, ο απότακτος ήταν αυτός που είχε αναλάβει να κρύψει σε αποθήκη στο Κορακοχώρι το ταχύπλοο σκάφος το οποίο και χρησιμοποιήθηκε για την διαφυγή των δραστών από την Ζάκυνθο μέσω Κυλλήνης. Ο Πυργιώτης αστυνομικός, είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα για την συμμετοχή του σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Ο 58χρονος δεν τον εμπλέκει απλώς στην υπόθεση αλλά επισημαίνει πως ήταν μάλιστα και φίλος του φερόμενου ως «εκτελεστή» των συμβολαίων θανάτου. 

Μετά θάνατον «άκουσαν» τις κραυγές του

Κι όμως οι άνθρωποι του νόμου εκ του τραγικού αποτελέσματος έδειξαν «απροθυμία» για να σταματήσουν αυτήν την αλληλοεξόντωση εν μέσω θέρους. Αν πάντως οι διωκτικές αρχές είχαν «θορυβηθεί» έγκαιρα τουλάχιστον οι δυο τελευταίοι φόνοι θα είχαν αποφευχθεί και ειδικά ο πρώτος με αθώο θύμα την Χριστίνα Κλουτσινιώτη που πέρυσι στις 9 Ιουνίου βλήθηκε με 45αρι ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι της ως συνοδηγός με το μηχανάκι που οδηγούσε ο σύζυγός της Ντίμης Κορφιάτης, ο οποίος αν και τραυματίστηκε σοβαρά τελικά επέζησε. Όχι όμως για πολύ, τον περασμένο Μάϊο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι μέσα σε ισόγειο λογιστικό γραφείο της Ζακύνθου. Ο δολοφόνος του τον γάζωσε απ΄ έξω με Καλάσνικοφ, όπου και το υποψήφιο θύμα είχε σταθμεύσει το θηριώδες θωρακισμένο τζιπ με το οποίο έκανε πλέον όλες τις μετακινήσεις του. 

Η μήνυση πήγε περίπατο

Το Δεκέμβριο του 2020, ο Κορφιάτης κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. Σε αυτή φέρεται να κατονομάζει οκτώ πρόσωπα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία της συζύγου του και την επίθεση εναντίον του, προειδοποιώντας πως, η απειλή κατά της ζωής του, εξακολουθούσε να υφίσταται. 

Μάλιστα υποδείκνυε ως «εκτελεστή» της δολοφονικής επίθεσης που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι, πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως σωματοφύλακας σε εφοπλιστή στην Αθήνα. Ένα δεύτερο πρόσωπο που κατονομάζεται, είναι ο απότακτος αξιωματικός από τη Ζάκυνθο και είχε φυλακιστεί για κακούργημα [ληστεία]  έπειτα από αναφορά σε βάρος του από τον Κορφιάτη. 

Το φώναζε από το 2018

Να σημειωθεί ότι ο Κορφιάτης είχε καταγγείλει από το 2018 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής του, πριν δηλαδή από την δολοφονία της συζύγου του και τον βαρύ τραυματισμό του. Και ο 58χρονος ξενοδόχος Ντίμης Κορφιάτης  όμως δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο αφού είχε κατηγορηθεί ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της  Βάϊας Ζήση, της μεγαλύτερης μαστροπού των Αθηνών. Η δολοφονία είχε σημειωθεί έξω απ’ τα σχολεία της Γκράβας στις 18-4-2004, αλλά «ελλείψει στοιχείων» ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί. Ο Ντίμης, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο όχημα από τότε που «έδωσε» υπαστυνόμο στους συναδέλφους του στην Ασφάλεια Ζακύνθου ως τον «αρχιμαφιόζο του νησιού» που τελικά οδηγήθηκε στις φυλακές αλλά δυο εβδομάδες πριν το Πάσχα 2021 έλαβε αποφυλακιστήριο.

Ο «εκτελεστής» με το 45αρι

Σύμφωνα πάντα με την μηνυτήρια αναφορά του ξενοδόχου ο υπαστυνόμος ήταν «αρχηγός» δυο αδελφών «μπράβων» του νησιού -όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούσε στο έγγραφο- που μαζί μ’ έναν σωματοφύλακα μεγαλοεφοπλιστή των Αθηνών, θέλουν να τον σκοτώσουν. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ο σωματοφύλακας φέρεται κατά τον Κορφιάτη να απέσπασε και να μετέφερε με τρέιλερ στην Κυλλήνη το ταχύπλοο της ζάμπλουτης οικογένειας για την διαφυγή από τη Ζάκυνθο των δολοφόνων που σκότωσαν τη γυναίκα του πέρυσι και τραυμάτισαν σοβαρά τον ίδιο. 

Ντίμης Κορφιάτης: «Αρχηγός» συμμορίας ο υπαστυνόμος»

Στην μηνυτήρια αναφορά του ο 58χρονος έλεγε για τον απότακτο αξιωματικό ότι: 

«Στις 7 Μαρτίου του 2018 προφυλακίστηκε ο αστυνομικός οποίος για μία δεκαετία γαλούχησε οργάνωσε, κάλυψε συντήρησε και προφύλαξε τη δική του ιδιόκτητη πιάτσα των ναρκωτικών η οποία του παρείχε κέρδη μαζί με τους αδελφούς … Στις αρχές του έτους 2015 εστέφθη αρχηγός στην εγκληματική οργάνωση, σχεδιάζοντας και εκτελώντας από κοινού με συνεργούς Αλβανούς ληστείες, κλοπές, απάτες, απόπειρες ανθρωποκτονίας. Επίσης ο υπαστυνόμος πραγματοποιούσε κλοπές ναρκωτικών από τα κατασχεμένα ναρκωτικά της αστυνομίας διαθέτοντας τα σε τρίτους εθισμένους ναρκομανείς. Δια μέσου του εμπόρου ναρκωτικών βαπτιστικού και κουμπάρου του [τον κατονομάζει], ο αξιωματικός διέπραττε επίσης εκβιασμούς σε νυχτερινά μαγαζιά. Τα παράνομα αυτά αποκτήματα τα επένδυε σε ανεγέρσεις ακινήτων κτλ. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του υπαστυνόμου της Ασφάλειας Ζακύνθου, είμαι εγώ είμαι και ο μόνος που θα καταθέσω την αλήθεια χωρίς κανένα φόβο για την ληστεία των 550.000 ευρώ σε βάρος του Αρετάκη. Μη μπορώντας ο υπαστυνόμος να αντέξει τον εγκλεισμό του στις φυλακές και φοβούμενος ότι θα τον συντρίψω ως μάρτυρας κατηγορίας στο κακουργιοδικείο Πατρών προσέφερε 20.000 ευρώ προκαταβολή στους αδελφούς … και τον σωματοφύλακα [τον κατονομάζει] του μεγαλοεφοπλιστή, ώστε εγώ να μην φτάσω ζωντανός στο δικαστήριο στις 8 Νοεμβρίου του 2018. Όταν το έμαθα αυτό και ειδικά ότι έχει πληρωθεί μέρος του ποσού για τη δολοφονία μου ενήργησε άμεσα τοποθέτησα ως μόνιμο ομώνυμο φύλακα στην οικία μου και προσέλαβα σωματοφύλακά, ενώ αγόρασα και 2ο θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας Cadillac αξίας 90.000 ευρώ με το οποίο κυκλοφορώ νυχθημερόν για την ασφάλεια μου η σύζυγός μου Χριστίνα κλουτσινιώτη με την οποία έχω τρία ανήλικα τέκνα έκανε αίτηση στην Ασφάλεια Ζακύνθου και έλαβε άδεια οπλοφορίας».

«Μου την έστησαν και στην Καλλιθέα»

Ο ξενοδόχος είχε δώσει και άλλες πληροφορίες στις αρχές όπως:

«Στις 29 Νοεμβρίου 2017 έχω λάβει μία έγκυρη πληροφορία ότι ο έγκλειστος στις φυλακές ονόματι … [πρώην ιδιοκτήτης του σπιτιού μου] είχε δώσει στους αδελφούς … τη διεύθυνση μου στην οδό Σκρα στην Καλλιθέα. Σε ανύποπτο χρόνο αναγκάζομαι να μεταβώ στην Αθήνα για δουλειές καθώς πλησιάζω με το  αυτοκίνητο μου την οδό Σκρα αντιλήφθηκα τον …  να παρακολουθεί την οικία μου μέσα από ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Mini Cooper με αριθμό πληροφορίας κυκλοφορίας […]. Παράλληλα γείτονες μου με ενημέρωσαν ότι παρακολουθούσε προ ημερών και την άλλη οικία μου στο Μοσχάτο Αθηνών οι οποίο η οποία βρίσκεται της οδού Ιθάκης. Αργότερα από «κύκλους» έμαθα ότι ο … είχε επαναλάβει πολλές φορές βρίζοντάς με ότι : είναι τυχερός, τη γλίτωσε …».

«Πιστόλι τους ο σωματοφύλακας του εφοπλιστή»

Την πρώτη φορά που ο Ντίμης Κορφιάτης κατονομάζει στις αρχές 3ο πρόσωπο ως τον «πληρωμένο δολοφόνο» των αδελφών Σαρακίνη είναι στο τέλος του χειμώνα του 2018. Τότε αναφέρεται σε Ζακυνθινό σεσημασμένο που ζει στην Αθήνα και εργάζεται σε μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια του Ψυχικού ως σωματοφύλακας.

«Περί τα τέλη του μηνός Νοεμβρίου 2018 λαμβάνω μία πληροφορία από φίλο των αδελφών … τον οποίο κατονομάζω […] με τον οποίο έκαναν μαζί εμπόριο ναρκωτικών ότι μου έχουν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το λιμάνι Κυλλήνης, με σκοπό να με χτυπήσουν μόλις κατέβω από το φεριμπότ, στην πρώτη στροφή μετά το λιμάνι της Κυλλήνης σε μονόδρομο αναγκαστικής κυκλοφορίας, φράζοντας μου το δρόμο με όχημα-προπομπό και γαζώνοντάς με, χρησιμοποιώντας όπλο Καλάσνικοφ. Τότε ήταν που αποφάσισα να πραγματοποιώ όλα με τα ταξίδια προς την Αθήνα με θωρακισμένο αυτοκίνητο που έσπευσα και αγοράσω αυθημερόν [ ΙΧ BMW 750]. Και αυτό γιατί έμαθα επιπλέον ότι ο ένας αδελφός ο … είχε επανασυνδεθεί με έναν εγκληματία που ονομάζεται …  και ζει στην Αθήνα και συστήνεται στους μπράβους της πρωτεύουσας ως σωματοφύλακας αλλά και επαγγελματίας δολοφόνος. Οι αδερφοί … είχαν προφυλακιστεί μ’ αυτόν στις 7/7/2011 αφού είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση κατηγορούμενοι για ναρκωτικά τοκογλυφία, εκβιασμούς και μαστροπεία, σε δικογραφία που σχηματίστηκε από τη διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της ΓΑΔΑ».

«Ενέδρα και για το ταξίδι μου στο Μαϊάμι»

Οι επίδοξοι δολοφόνοι του Ντίμη γνώριζαν όπως ο ίδιος ισχυριζόταν ακόμη και για το ταξίδι του στο Μαϊάμι και περίμεναν να τον «καλοδεχτούν» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο ίδιος έγραφε γι αυτήν την ενέδρα:

«Στις 13 Ιανουαρίου του 2018 πήγαν στο Μαϊάμι [ΗΠΑ] για να παρακολουθήσω την έκθεση σκαφών που πραγματοποιείται εκεί κάθε χρόνο μαζί με άλλους πέντε συνταξιδιώτες μου. Είχαμε κλείσει εισιτήρια μετ’ επιστροφής αλλά οι ανυποψίαστοι φίλοι μου έδιναν πληροφορίες για το ταξίδι μέσω Facebook και έτσι οι αδελφοί Σαρακίνη, ανά πάσα στιγμή γνώριζαν τα πάντα. Ήταν τότε που οργάνωσαν άλλη μία απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον μου με μισθωμένο εκτελεστή τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή. Στις 20 Ιανουαρίου του 2018 και στις 11:00 το βράδυ φθάσαμε αεροπορικώς στα Σπάτα. Εγώ και πάλι ήμουν υποψιασμένος γιατί πάρα πολύς κόσμος ήξερε για το ταξίδι αυτό και θα μπορούσε να γίνει πολύ καλή προετοιμασία ενός εγκλήματος καθώς 40km χώριζαν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι την Αθήνα γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα επίθεσης εναντίον μου. Κάποιες κινήσεις που έβλεπα στο αεροδρόμιο δεν μου άρεσαν καθώς έξω από το χορό των αφίξεων ήταν ένα ΙΧ μάρκας hyundai με τέσσερις άνδρες να περιμένουν λίγα μέτρα μακριά και να με κοιτούν περίεργα σαν κάποιος να ήθελε να με αναγνωρίσει. Τότε πήρα την απόφαση να καλέσω μεγάλο όχημα μεταφοράς επίσημων προσώπων και να μη χρησιμοποιήσω ταξί».

Ο φάκελος με το μισό εκατομμύριο του δημάρχου

Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε αποκαλύψει στην τοπική αστυνομία πως ο Αλβανός που λήστεψε έξω απ’ την τράπεζα τις 550.000 ευρώ απ’ τον νυν δήμαρχο του νησιού Νικήτα Αρετάκη [άνοιξη του 2016] «τελούσε υπό τα διαταγάς διεφθαρμένου αξιωματικού της Ασφάλειας Ζακύνθου», ο οποίος για τον λόγο αυτό προφυλακίστηκε και καταδικάστηκε. Όταν συνέβη η ληστεία ο κ. Αρετάκης δεν είχε εκλεγεί δήμαρχος και ήταν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας του νησιού.

Η ληστεία των 550.000 ευρώ

Μάλιστα ο ξενοδόχος Ντίμης Κορφιάτης είχε αποκαλύψει ότι το νησί «λυμαίνεται συμμορία με αρχιμαφιόζο εν ενεργεία υπαστυνόμο» και «υποτακτικούς» του -όπως έγραφε- υφισταμένους του στην Ασφάλεια της Ζακύνθου. Και ο αξιωματικός είχε –κατά τον 58χρονο- κάθε λόγο να θέλει να τον εκδικηθεί αφού εξ αιτίας του κρίθηκε προφυλακιστέος και καταδικάστηκε σε είκοσι χρόνια φυλάκισης ως ο «εγκέφαλος» που γνώριζε και έβαλε Αλβανό συνεργό του να ληστέψει το φάκελο με τις 550.000 ευρώ που κρατούσε έξω απ΄την τράπεζα ο νυν δήμαρχος του νησιού Νικήτας Αρετάκης, που τότε ήταν απλώς ένας συνταξιούχος επιχειρηματίας που έκανε αγαθοεργίες στο νησί που γεννήθηκε.

Ο φόνος του μπόντι μπίλντερ

Η κόντρα όμως είχε βαφτεί με αίμα από πιο πριν και πιο συγκεκριμένα από τις 22-8-2017 όταν φίλος του ξενοδόχου για προσωπικές διαφορές δολοφόνησε σε βενζινάδικο τον Γιώργο, τον 37χρονο «μπόντι μπίλντερ», ο οποίος έχει αλλά δυο αδέλφια, ένα εκ των οποίων χθες βράδυ οδηγήθηκε απ’ την Ζάκυνθο στη ΓΑΔΑ με ένταλμα σύλληψης. Ο πατέρας του  κατηγορούμενου για τον φόνο είχε χάσει το 1993 την ζωή του απ’ το μαχαίρι που κρατούσε ο πατέρας του «μπόντι μπίλντερ». Επιπλέον ο κατηγορούμενος, είχε παντρευτεί την πρώην κοπέλα, ενός εκ των αδελφών και έτσι ο σωματώδης Γιώργος, όπου έβρισκε τον Καμπύση τον προκαλούσε δημόσια και τον προσέβαλε. 

Η αθώωση για τον φόνο της Βάϊας Ζήση

Στις 18-4-2014, έγινε η δολοφονία στο Γαλάτσι της  Βάϊας Ζήση, που παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για μαστροπεία. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον φόνο της βρέθηκε ο Κορφιάτης, ως συνέταιρος της και συνιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο. Το θανάσιμο καρτέρι στήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην οδό Χατζηδάκη 21, με δύο σφαίρες που δέχτηκε στο στήθος. Ο συνέταιρός της απαλλάχτηκε της κατηγορίας του ηθικού αυτουργού που αντιμετώπιζε. H Βάγια Ζήση ήταν γνώριμη στις διωκτικές αρχές για υποθέσεις μαστροπείας [βλέπε έρευνα εισαγγελέα Γεράκη]. Φέρεται να είχε «πρωταγωνιστικό ρόλο», σε κύκλωμα που έφερνε από μονοπάτια των συνόρων, νεαρές γυναίκες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στη συνέχεια τις προωθούσε  στην πορνεία. Η ίδια βέβαια δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτές τις βαριές κατηγορίες.

Πηγη

Διαβάστε επίσης