Εκτέλεση ζεύγους Κορφιάτη: Η ομάδα των 10, ο αρχηγός και οι εξηγήσεις των εκτελεστών για την πρώτη τους αποτυχία

Συγκλονιστικές είναι αποκαλύψεις του newsit.gr γύρω από τη δράση της ομάδας που στήθηκε με μόνο σκοπό να εκτελέσει τον Ντίμη Κορφιάτη.

Ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή ήθελε πάση θυσία νεκρό τον Ζακυνθινό επιχειρηματία, ενώ όταν τα πιστόλια των εκτελεστών δεν κατάφεραν στις 9 Ιουνίου του 2020 να πλήξουν θανάσιμα τον ξενοδόχο, τότε ζήτησε εξηγήσεις που από τους δολοφόνους του, οι οποίοι προσπάθησαν να απολογηθούν για την…αποτυχία τους.

Μια ομάδα δέκα ατόμων φαίνεται να είχε συμμετάσχει στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη πέρυσι το καλοκαίρι, στην οποία οι σφαίρες των εκτελεστών στέρησαν τελικά τη ζωή της 37χρονης συζύγου του.

Το μεσημέρι της 9 Ιουνίου του 2020, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Ντίμης Κορφιάτης ενώ συνεπιβάτης ήταν η γυναίκα του Χριστίνα και πυροβόλησαν αρκετές φορές εναντίον τους. Η εντολή ήταν να βγει από τη ζωή ο γνωστός ξενοδόχος. Οι σφαίρες όμως έπληξαν τη σύζυγο του, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στον σημείο της ενέδρας, ενώ ο επιχειρηματίας τραυματίστηκε σοβαρά.

Στις 7 Μαΐου ο Ντίμης Κορφιάτης δέχεται και δεύτερη επίθεση. Οι δράστες με ένα καλάσνικοφ εισβάλλουν μέρα μεσημέρι σε ένα λογιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή και τον γαζώνουν σε όλο του το σώμα.

Πέρασαν ακριβώς 31 ημέρες από τη δολοφονία του 54χρονου άνδρα και ένας χρόνος από την ημέρα που η σύζυγος του έπεφτε νεκρή από τις φονικές βολίδες των δραστών. Σήμερα το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αφού συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που έπρεπε για να δέσει την υπόθεση προχώρησε στη σύλληψη όλων όσων εμπλέκονταν στην δολοφονική ενέδρα του Ιουνίου του 2020.

Αυτή τη στιγμή 7 άτομα έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, δύο αναζητούνται κι ένας από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση εξόντωσης του Ντίμη Κορφιάτη, βρίσκεται στις φυλακές.

Ο αρχηγός και η ομάδα κρούσης

Όπως αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, το κάθε μέλος της ομάδας που συμμετείχε στην ενέδρα της 9ης Ιουνίου του 2020 είχε το δικό του ρόλου. Ο ηθικός αυτουργός, ο άνθρωπος δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία ήταν ο απόστρατος αστυνομικός, ο οποίος εκείνο το διάστημα βρίσκονταν στις φυλακές.

Στρατολόγησε όχι μόνο τους εκτελεστές αλλά και τα άτομα που είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη. Ο επιχειρηματίας μπήκε στο μικροσκόπιο τους για μεγάλο διάστημα, ενώ οι κινήσεις του καταγράφονταν σε 24ωρη βάση. Έτσι επέλεξαν να τον χτυπήσουν στην περιοχή του Αγίου Σώστη, σε σημείο το οποίο βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από την οικία του.

Ο απόστρατος αστυνομικός που ενημερώνονταν καθημερινά με κάθε λεπτομέρεια για τα πεπραγμένα του επιχειρηματία, μέσα από τις φυλακές αποφασίζει την ημέρα αλλά και το σημείο που πρέπει να στηθεί το αιματηρό σκηνικό.

Τα επτά άτομα που είχαν γίνει η σκιά του Ντίμη Κορφίατη για μεγάλο χρονικό διάστημα αποσύρονται και αναλαμβάνουν δράση οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές. Ένας επιχειρηματίας του νησιού κι ένας πρώην σωματοφύλακας εφοπλιστή. Ο δεύτερος ανέλαβε χρέη οδηγού, ενώ ο πρώτος ήταν αυτός που σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε εναντίον του επιχειρηματία και της 37χρονης συζύγου του. Οι σφαίρες έπληξαν το ζευγάρι με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της και ο 54χρονος να τραυματιστεί σοβαρά.

Η επιχείρηση όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο στόχος παρέμεινε ζωντανός. Όπως λένε οι πληροφορίες ο ηθικός αυτουργός όταν έμαθε για την αρνητική έκβαση ζήτησε εξηγήσεις από τους δύο άνδρες που εμπιστεύτηκε για να βγάλουν από τη ζωή τον ξενοδόχο.

Εκείνοι με απολογητική διάθεση προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την αποτυχία, τους ωστόσο ο απόστρατος αξιωματικός δεν μπόρεσε ποτέ να πιστέψει πως η καλοστημένη ενέδρα του δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης / newsit.gr

Διαβάστε επίσης