Αποσύρεται σουβλάκι ως επικίνδυνο – Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ

08/06/2021 | 12:11

 

Ο ΕΦΕΤ αποφάσισε να αποσύρει από την αγορά σουβλάκι που πωλούνταν σε καταστήματα, λόγω επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για σουβλάκι κοτόπουλο στο οποίο βρέθηκε σαλμονέλα, και γι αυτό ο ΕΦΕΤ καλεί όσους το έχουν αγοράσει να μην το καταναλώσουν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος κρέατος από κρέας πουλερικών, με την εμπορική ονομασία «ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΤΨ» με αριθμό παρτίδας 2024230221, ημερομηνία παραγωγής/κατάψυξης 23/02/21 και ημερομηνία ανάλωσης 23/02/23, που παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

Αποσύρεται σουβλάκι ως επικίνδυνο – Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ