Πάτρα: Χαμός από το πρωί στα φαρμακεία - Δεν δίνουν δωρεάν self test μετά την απόφαση του συλλόγου - Εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους!

Ανάρτηση της ανακοίνωσης σε κεντρικό φαρμακείο της Πάτρας

 

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πατρινοί που απο το πρωί σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν δωρεάν self test, καθώς πρέπει να εμφανιστούν στην εργασία τους με το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, τα φαρμακεία της Πάτρας , στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χορηγούν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαίας, για μη χορήγηση δωρεάν τεστ , καθώς όπως σημειώνουν οι φαρμακοποιοί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασικές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ασχολούμενοι με αλλότριες εργασίες.

Το tempo24 βρέθηκε από το πρωϊ σε αρκετά φαρμακεία του κέντρου της Πάτρας και διαπίστωσε πως οι πολίτες που έσπευδαν να προμηθευτούν  τα δωρεάν self test, που δικαιούντο, δεν έβρισκαν και άκουγαν από τους φαρμακοποιούς πως έχουν τελειώσει.

Να σημειωθεί πως σήμερα , σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τρία δωρεάν self test για τον κορονοϊό θα μπορούν να προμηθευτούν, μέσω των φαρμακείων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, όμως οι πατρινοί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Αγνωστο είναι τι θα συμβεί εντός της ημέρας , ή αύριο, και εάν θα υπάρξει παρέμβαση των αρχών, καθώς υπάρχει έντονη δυσφορία από τους πολίτες που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους εφόσον δεν έχουν το αρνητικό τεστ στα χέρια τους. 

Διαβάστε επίσης