Πάτρα: Την παραίτηση του διοικητή Αγρινίου ζήτησε ο Β. Κοντοζαμάνης - "Δεν παραιτούμαι" δηλώνει ο Α. Τσώλης

«Όλοι γνώριζαν» απαντά ο διοικητής για τη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID

Την άμεση παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου,  με αφορμή την υψηλή θνητότητα στη ΜΕΘ Covid, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε δηλώσεις του από την Πάτρα.

 

Η παραίτηση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Ανδρέα Τσώλη έχει ζητηθεί από χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news o ίδιος επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας στον οποίον και δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ζήτησε να εκδοθεί απόφαση απόλυσης με σχετικό ΦΕΚ.

Τη Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο του Υπουργείου στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση γιατρών και εργαζομένων.

 

«Όλοι γνώριζαν» απαντά ο διοικητής για τη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID

Τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η 6η ΥΠΕ ήξεραν για την κατάσταση στη ΜΕΘ-COVID, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων για το σχεδόν 100% ποσοστό θνητότητας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορωνοϊό.

«Η απόδοση ευθυνών στο πρόσωπο του διοικητή δεν θα γίνει από κανέναν άλλον εκτός από το υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια που θα κάνει τους σχετικούς ελέγχους, αλλά και τη Δικαιοσύνη», ανέφερε.

«Τα στοιχεία της νοσηλείας Covid αλλά και των ΜΕΘ-COVID και οι θάνατοι δηλώνονται κάθε μέρα από υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των νοσοκομείων της χώρας. Επομένως, εικόνα για την κατάσταση έχει και το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια ΥΠΕ» σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, μιλώντας στο Mega.

 

ΠΟΕΔΗΝ: Στελεχώθηκε με ανειδίκευτο προσωπικό

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει σε ανακοίνωση της πως η “Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου ήταν δυναμικότητας 5 κλινών και από τον Οκτώβριο μετατράπηκε σε ΜΕΘ κορονοϊού. Κατέληξαν περί τους 35 ασθενείς” και τονίζει πως παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός πως οι ΜΕΘ στελεχώθηκαν με ανειδίκευτο προσωπικό: “Ο διευθυντής της ΜΕΘ επανειλημμένως ζήτησε τη στελέχωση της ΜΕΘ με έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό. Το αντίθετο έγινε. Μετακινήθηκε έμπειρο προσωπικό και η ΜΕΘ στελεχώθηκε με δύο επικουρικούς γιατρούς και επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό ανειδίκευτο”.

 

Διαβάστε επίσης