Η ΕΕΑΣΚΠ γιόρτασε με "Εκδηλώσεις Σύνδεσης Κοινότητας" την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης η ΕΕΑΣΚΠ πραγματοποίησε "Εκδηλώσεις Σύνδεσης Κοινότητας".

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021–Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, μέλη, φίλοι και εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ, λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βρέθηκαν στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το οποίο φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

Την φωταγώγηση του θεάτρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, η Αντιδήμαρχος κα Βίβιαν Σαμούρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι. Νήσων και Γ’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Αντώνης Χαροκόπος, το μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και υπεύθυνος Υγείας Πρόνοιας κ. Γρηγόρης Μαρκέτος, η Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ Πάτρας κα. Μάχη Σαλαμαλίκη, η Πρόεδρος του συλλόγου Ζωή Γλυκιά κα. Βασιλική Γούλα, το μέλος Δ.Σ. του ΙΦΝΕ Αχαΐας κα. Λιάνα Ιβάντσικ, καθώς και μέλη των Δ.Σ. από τους παραπάνω Κοινωνικούς Φορείς.

Επίσης φωταγωγήθηκαν τα κτήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, στο Μεσολόγγι και στον Πύργο, υπό την αιγίδα της ΠΔΕ.

Η ΕΕΑΣΚΠ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 31 Μαΐου Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, όπου μίλησαν η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ Μαργαρίτα Καραγιώργου με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση» ο Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Ελλούλ με θέμα: «Διαχείριση Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά την πανδημία COVID-19» και το μέλος του Σωματείου  Αλέξανδρος Φρατζής με θέμα: «Η εμπειρία μου με τον Covid19».

Χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος, η Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας Δήμου Πατρέων ΒίβανΣαμούρη και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνης Χαροκόπος. Την ημερίδα συντόνισε η Δημοσιογράφος και μέλος της ΕΕΑΣΚΠ Νάνσυ Αβραμοπούλου.

Η Ημερίδα υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Φαρμακευτικής Εταιρείας «Γένεσις Φάρμα» και της εταιρείας Αναστάσιος Μαυρογένης Α.Ε. – Coloplast και τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Πατρέων και της ΠΟΜΑμεΑ Δ.Ε.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά για την παρουσία και τη στήριξη όλων όσων παρευρέθηκαν στις Εκδηλώσεις Σύνδεσης Κοινότητας και συγχαίρει όλα τα μέλη πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση, γιατί κατάφεραν με αλληλεγγύη, δύναμη και αγάπη να μεταδώσουν την ελπίδα και το μήνυμα ότι όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» και ότι η Ζωή με την Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι απρόβλεπτη και γεμάτη προκλήσεις αλλά συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια να προχωράμε χαμογελώντας!

Σκοπός των "Εκδηλώσεων Σύνδεσης Κοινότητας" ήταν να εξαλειφθούν τα κοινωνικά εμπόδια που αφήνουν τα Άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση, να αισθάνονται μοναχικά και κοινωνικά απομονωμένα.

Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ εύχεται  Χρόνια Πολλά με Υγεία και Καλή Δύναμη σε όλους.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ