Κρήτη: Το τελευταίο "αντίο" στη 44χρονη Γλυκερία που κατέληξε μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και ο σύζυγός της

Με πίκρα και δεκάδες "γιατί" αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι την 44χρονη Γλυκερία που κατέληξε μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Με αυτοκινητοπομπή η 44χρονη οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία στον τόπο καταγωγής της, τη Λοχριά Αμαρύου.

Τραγικές φιγούρες τα τρία ανήλικα παιδιά της, 8, 10 και 12 ετών που άφησαν λίγα λουλούδια για τελευταία φορά στη μητέρα τους, αλλά και ο σύζυγός της, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις. «Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης.

Τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της γυναίκας και παραδέχθηκε πως ο θάνατος οφείλεται σε σύνδρομο που σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. «Να εκφράσω τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη που κατέληξε λόγω του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης και θρομβοπενίας που οφείλεται στο εμβόλιο της Astrazeneca», είπε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γλυκερία είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου με το σκεύασμα της AstraZeneca. Τα συμπτώματα την οδήγησαν στην εντατική, όπου πάλεψε 11 ημέρες αλλά δεν τα κατάφερε.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης