Πόλο Γυναικών, Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 7-4: «Ερυθρόλευκες» πρωταθλήτριες με ιστορικό τρεμπλ!

 

 

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού τα κατάφεραν! Κέρδισαν με 7-4 την Βουλιαγμένη και την… σκούπισαν στους τελικούς της Α1 πόλο γυναικών, για να κάνουν το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία τους (πρωτάθλημα, κύπελλο, Πρωταθλητριών) και παράλληλα ξεπέρασαν την Βουλιαγμένη σε τίτλους στο πρωτάθλημα (12 έναντι 11).

Πρόκειται για ιστορική επιτυχία για τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη που αν προσθέσει κανείς και το Σούπερ Καπ στην Ελλάδα στην αρχή της χρονιάς, έχει κάνει το 4 στα 4 σε τίτλους και φυσικά υπάρχει και το... Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Ο τρίτος τελικός δεν διέφερε από τα προηγούμενα δύο ματς των δύο ομάδων και τον τελικό του κυπέλλου, με την άμυνα του Ολυμπιακού να κρίνει το αποτέλεσμα. Η Βουλιαγμένη μπήκε ως συνήθως πιο δυνατά και αιφνιδίασε με δύο γρήγορα τέρματα της Ξενάκη στο πρώτο λεπτό. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να παίξουν γρήγορα, αλλά δεν είχαν υπομονή στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ΝΟΒ να προηγηθεί με 3-0 με πέναλτι της Πάτρα, γκολ που έμελλε να είναι και το... τελευταίο πριν από αυτό της Ξενάκη στο φινάλε του ματς. Το σκορ στην περίοδο έκλεισε με το πρώτο γκολ των «ερυθρόλευκων» που ήρθε με πέναλτι της Αβραμίδου.

Η Ελευθερία Πλευρίτου έκανε το 2-3, μετά από ριμπάουντ σε δικό της χαμένο πέναλτι (απέκρουσε προσωρινά η Κωτσιώνη) και στην επόμενη επίθεση ισοφάρισε με σουτ σε κόντρα επίθεση. Στην παίκτρια παραπάνω η Τσουκαλά έβαλε μπροστά για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στα 2:25 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Λίγο νωρίτερα η Βουλιαγμένη αστόχησε σε πέναλτι με την Ξενάκη, με τις δύο ομάδες να πάνε στο ημίχρονο με αυτό το 4-3.

Άμυνα... μπετόν του Ολυμπιακού
Η τρίτη περίοδος είχε περισσότερα λάθη αντί για φάσεις και για τις δύο ομάδες. Το ένα επιθετικό φάουλ διαδέχονταν το άλλο, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές στην επίθεση. Η Βουλιαγμένη δεν μπορούσε να βγάλει αξιόλογες φάσεις και να σκοράρει μετά την πρώτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να βρει τέρμα με την Βάσω Πλευρίτου και να κάνει το 5-3. Αυτό ήταν και το μόνο στο τρίτο οκτάλεπτο όπου οι άμυνες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με τα κορίτσια της Βουλιαγμένης να μην μπορούν να σκοράρουν μετά τα πρώτα τρία λεπτά, τίποτα δεν έδειχνε πως μπορούσε να σταματήσει την ομάδα του Χάρη Παυλίδη από το να κάνει το ιστορικό τρεμπλ. Με την πρώτη επίθεση στην παίκτρια παραπάνω, η Ελευθεριάδου έκανε το 6-3 και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε το 7-3 από τα δύο μέτρα και ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 12ου συνολικά, ξεπερνώντας την Βουλιαγμένη που έχει 11. Η Ξενάκη μείωσε σε 7-4 ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης, γκολ χωρίς αντίκρισμα.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-0, 1-0, 2-1

Οι σκόρερ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αβραμίδου 1, Ελ. Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 1, Β. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Ξενάκη 3, Πάτρα 1.

Πηγή:www.gazzetta.gr

https://www.protothema.gr/

Διαβάστε επίσης