Ώρες αγωνίας για την 34χρονη που νοσηλεύεται στο Τζάνειο μετά από AstraZeneca

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της 34χρονης από την Ηλεία. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Τζανείου στον Πειραιά όπου μεταφέρθηκε με εγκεφαλική αιμορραγία μετά από τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Το βράδυ της Παρασκευής (28.05.2021) η 34χρονη χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο, αναφέρει το patrisnews.com.

«Ήταν ένα χειρουργείο απελπισίας (!) γιατί η κατάστασή της χειροτέρεψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Βγήκε ένα τμήμα του εγκεφάλου… για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό που έχει σημασία για την γυναίκα είναι να ζει και να μην χειροτερεύει. Τώρα είναι ελαφρώς καλύτερα. Χρειάζεται ακόμα χρόνος. Αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι κρίσιμη», τονίζει ο Αθανάσιος Πρεκατές, διευθυντής ΜΕΘ του Τζάνειου νοσοκομείου.

Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η χθεσινή (28.05.2021) νύχτα ήταν ήρεμη για την 34χρονη, κάτι που δίνει αρκετές ελπίδες στους θεράποντες γιατρούς.

Από εδώ και πέρα περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει η κοπέλα στη φαρμακευτική αγωγή που της δίνεται, προκειμένου να προχωρήσουν στις επόμενες ενέργειές τους.

Οι γονείς της στο πλευρό της 

Δίπλα στην 34χρονη παραμένουν από την πρώτη στιγμή οι γονείς της, που αγωνιούν και προσεύχονται σύντομα να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να σταθεί γερή ξανά στα πόδια της.

Όσον αφορά τα αίτια του αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, αυτά ακόμα διερευνώνται και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου μαζί με τον ΕΟΦ έχουν εκδώσει την σχετική «κίτρινη κάρτα».

Φυσικά γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό της 34χρονης με το AstraZeneca ή όχι.

πηγή

Διαβάστε επίσης