Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας συναντήθηκε  με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Χρυσουλάκη, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. 

Κατά τη συνάντηση ο κ. Φίλιας παρουσίασε τα νέα καινοτόμα και εκσυγχρονισμένα προγράμματα της Δυτικής Ελλάδας,  με βασικούς πυλώνες την ιστορία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση αλλά και τις ομορφιές του τόπου. Ανέλυσε επίσης  τις δράσεις για τη συμπλήρωση  200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και επεσήμανε ότι η ενεργός συμμετοχή και δραστηριοποίηση του απόδημου ελληνισμού αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθόρισε κατά το σχεδιασμό των δράσεων με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.  

«H νεότερη  και  η  σύγχρονη  ελληνική  ιστορία  είναι  στενά  συνυφασμένη  με  το φαινόμενο  της  Διασποράς.  Συνεπώς, η συνέργεια και η επικοινωνία με την νεοελληνική Διασπορά στο πλαίσιο των εορτασμών του 2021 δεν αποβλέπει μόνο στην ιστορική  αποτύπωση  και  την  προβολή  της  σημερινής  παρουσίας  του  σημαντικού αυτού  τμήματος  του  Ελληνισμού,  αλλά  και  στην  ενίσχυση  των  διαύλων  επικοινωνίας μεταξύ της Δυτικής Ελλάδας και της ομογένειας» ανέφερε ο κ. Φίλιας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δήλωσε πως θα συνεργαστεί  με την  Περιφέρεια, ιδιαίτερα στον άξονα της εξωστρέφειας των πολυπαραγοντικών δράσεων με βασικό μοχλό την Τεχνολογία και την Ψηφιακή Πολιτική. Πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την προώθηση όλων των δράσεων της Περιφέρειας τόσο στην ομογένεια όσο και σε όλους τους φιλέλληνες εκτός συνόρων.

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική