Ψηφιακή ημερίδα: «Η ζωή με Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου»

Την Τρίτη 25 Μαΐου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας, στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ, διοργανώνουν ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Η ζωή με Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου». 

Στόχος της ημερίδας είναι η πληροφόρηση των ασθενών ενηλίκων και παιδιών για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (Ι.Φ.Ν.Ε.), νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για τις δυσκολίες που συνοδεύουν την νόσο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Η ψηφιακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, κατά τις ώρες  16:00 – 18:00 μέσω της ιστοσελίδας: https://www.solidaritydays.gr/section=3223&language=el_GR, φιλοξενώντας εισηγητές από τον χώρο της υγείας.

«Η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn αποτελούν παθήσεις που είναι πλέον αντιμετωπίσιμες και μέσω της κατάλληλης θεραπείας οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να συνεχίσουν να ζουν μία σχεδόν φυσιολογική ζωή. Ωστόσο, δεν ξεχνούμε ότι πρόκειται για χρόνιες παθήσεις κι αυτό καθιστά  αναγκαία τη συνεχή ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών αυτών. Οι ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δυσκολίες που πολλές φορές επηρεάζουν ιδιαίτερα αρνητικά τη ζωή τους και την υγεία τους. Είναι άνθρωποι όμως που προχωρούν με αισιοδοξία,  άνθρωποι ξεχωριστοί όπου η ιδιαιτερότητα αποτελεί και δύναμή τους . Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώνει τη φωνή της με την ΙΦΝΕ Αχαΐας στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ και στέκεται κοντά στους ανθρώπους αυτούς  διεκδικώντας μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Διαβάστε επίσης