Γιάννης Πετρούτσος: "Εζησα την κόλαση της φωτιάς στην Κόρινθο" - Ο πατρινός Αττικάρχης της Πυροσβεστικής μιλά αποκλειστικά στο tempo24 για τον εγκλωβισμό του στις φλόγες μαζί με συναδέλφους του και πολίτες

 

Στιγμές σοκαριστικές έζησε ο πατρινός Αττικάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος μαζί με συναδέλφους του και πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην μεγάλη φωτιά της Κορινθίας και κινδύνεψε άμεσα η ζωή τους.

Μιλώντας στο tempo24 ο Γιάννης Πετρούτσος περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που έζησαν στην προσπάθεια να σώσουν τους τρομοκρατημένους πολίτες που επιχείρησαν να διασχίσουν την πύρινη κόλαση, καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού.

"'Ηταν 3 το μεσημέρι όταν βρισκόμουν μαζί με 9 άνδρες της Πυροσβεστικής και επιχειρούσαμε στο σημείο, ξαφνικά το πύρινο μέτωπο στράφηκε προς το μέρος μας, εγκλωβιστήκαμε. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Ο αέρας φυσούσε μανιασμένα. Βλέποντας τους τρομοκρατημένους 7-8 άνδρες και γυναίκες που βρέθηκαν εκεί και προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τις φλόγες με τα αυτοκίνητά τους, μπήκα μπροστά στα ιχ και τους σταμάτησα. Θα ήταν σκέτη αυτοκτονία ένα τέτοιο εγχείρημα".

Οπως περιγράφει ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής, στο tempo24, αμέσως κατέστρωσε σχέδιο με τους συναδέλφους του. Τους μετέφερε σε ένα παράπηγμα που υπήρχε, ώστε να αποφύγουν τον καπνό και να μπορούν να αναπνεύσουν, ενώ παράλληλα οι πυροσβέστες περιμετρικά έριχναν νερό,προκειμένου να μειώσουν κάπως την υψηλή θερμοκρασία που είχε δημιουργήσει η φωτιά.

"Δεν ξέρω πόσος χρόνος πέρασε, κάθε λεπτό φαινόταν αιώνας", αναφέρει ο κ. Πετρούτσος, που φρόντισε να ενημερώσει μέσω ασυρμάτου το κέντρο επιχειρήσεων για το ακριβές σημείο που βρίσκονταν, δίνοντας παράλληλα κουράγιο σε όλους.

Ο δυνατός αέρας απομάκρυνε το μέτωπο της πυρκαγιάς λίγη ώρα αργότερα και έτσι κατάφεραν όλοι να απεγκλωβιστούν σώοι. 

Ο Γιάννης Πετρούτσος αφού βεβαιώθηκε πως δεν είχε κανείς τραυματιστεί και δεν αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, κατευθύνθηκε σε άλλο σημείο του πύρινου μετώπου για να συντονίσει τον αγώνα της πυρόσβεσης.

Αλλωστε το κορυφαίο στέλεχος της Πυροσβεστικής έχει μεγάλη εμπειρία , ιδιαίτερα σε μεγάλης έκτασης πυρκαγιές. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που είχε σπεύσει στην τεράστια φωτιά της Μάνης τον περασμένο Αύγουστο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

 

 

  

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ