Ηλεία: Λευκός καπνός... δεν βγήκε από τη συνάντηση με την Κεραμέως - Προαναγγέλλει κινητοποιήσεις ο Δήμαρχος Πύργου

Λευκός καπνός... δεν βγήκε από τη συνάντηση εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και φορέων της Ηλείας με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Οι Ηλείοι έτασαν μέχρι την Αθήνα, ασκώντας ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις για να συναντήσουν την Υπουργό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα της ατζέντας την κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία, με τους εκπροσώπους του νομού να ζητούν άμεση αλλαγή πλεύσης από το Υπουργείο.

Όμως, ο στόχος δεν επετεύχθη, αφού όλα δείχνουν ότι η κ. Κεραμέως έμεινε στην αρχική της στάση, υιοθετώντας την πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, που βάζει λουκέτο στη Μουσειολογία του Πύργου και την Γεωπονική της Αμαλιάδας. 

Σε ιδιαίτερα έντονο... σχεδόν πολεμικό ύφος ήρθε η απάντηση από τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, μετά το τέλος της συνάντησης. Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρει ότι οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν από πλευράς Υπουργού και ότι οι Ηλείοι εκπρόσωποι βρέθηκαν μπροστά σε ένα ακόμη "τείχος".

Μάλιστα, κάνει σαφές ότι οι κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας θα είναι από εδώ και πέρα έντονες, ανοίγοντας νέο γύρο αντιπαράθεσης με το Υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση με την κ. Κεραμέως ήταν παρόντες (εκτός του Δημάρχου Πύργου) ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, οι Δήμαρχοι Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας - Κυλλήνης και οι Βουλευτές Ηλείας κκ. Αυγερινοπούλου (ΝΔ) και Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ).

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Πύργου:

"Καμία ανταπόκριση δεν βρήκε η ηλειακή αντιπροσωπεία των αιρετών από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής (21/5) στο γραφείο της στο υπουργείο. 

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Απόλυτος αρνητισμός, τοίχος το Υπουργείο! Επιβεβαίωσαν στο μέγιστο βαθμό το πώς και πόσο προαποφασισμένη ήταν η απόφαση κατάργησης των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία. Η εμπάθεια από το Υπουργείο Παιδείας κατά της Ηλείας, ήταν δυστυχώς το μόνο που συναντήσαμε! 

Είχαν βρει ένα σωρό στοιχεία μόνο και μόνο να καταδικάσουν τα δύο τμήματα της Ηλείας και μας επικαλούνταν αυτά, όταν βέβαια υπάρχουν τμήματα πολύ χειρότερα που δεν τα ακουμπήσανε σε όλη την Ελλάδα, όπως υπάρχουν τμήματα χωρίς καθηγητές στη Χίο, στα Ψαχνά, στη Δράμα, στις Σέρρες, όπως υπάρχουν τμήματα με πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής – χαμηλότερες από αυτών της Ηλείας – ακόμα και στο Πανεπιστήμιο Πατρών...

Στην πλήρη επιχειρηματολογία που ανέπτυξα, δεν είχαν καμία απάντηση. Κι ούτε και στην πρωτοφανή μεθόδευση που για να εκδοθεί η απόφαση του νέου μηχανογραφικού που καταργεί τα δύο τμήματα, προηγήθηκε το παρασκήνιο με την απαίτηση  από το υπουργείο Παιδείας ώστε την ίδια μέρα το Πανεπιστήμιο Πατρών να στείλει  νέα γραπτή απόφαση, που να εισηγείται μηδενικό αριθμό εισακτέων για την ακαδημαϊκή περίοδο 2021-22 στη Μουσειολογία. Αν και μόλις λίγο καιρό πριν είχε το ίδιο πάρει απόφαση για 110 εισακτέους! Και για τον λόγο αυτό, ο Πρύτανης ζήτησε από τα μέλη της Συγκλήτου να απαντήσουν με e-mail μέσα σε …μία ώρα αν εγκρίνουν την πρότασή του, καθώς η υπουργός επειγόταν να υπογράψει την απόφαση…

Κι η μόνη πρόταση τους ήταν να πάρουμε …ΙΕΚ αντί Πανεπιστημίων! Αυτή και μόνο ήταν η πρότασή τους.

Είμαι αγανακτισμένος αλλά δυστυχώς δικαιωμένος για τις προβλέψεις που έχω κάνει δημόσια και σε όλους τους δυνατότερους τόνους, εδώ και καιρό. 

Δεν καταναλώνουμε πλέον άλλο χρόνο σε άγονους και ατελέσφορους διαλόγους. Αυτό που θα γίνει από εδώ και πέρα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας."

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ