Basket League: Όλοι έτοιμοι για τα play off

 

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η κούρσα για την ανάδειξη του εφετινού πρωταθλητή στην Basket League. Από την Τετάρτη (19/05) τα πράγματα... σοβαρεύουν, καθώς ξεκινούν οι ημιτελικοί των play off, με τα ζευγάρια Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Λαύριο-Προμηθέας Πατρών.

Στη συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη σήμερα οι πρωταγωνιστές των τεσσάρων ομάδων (προπονητές και παίκτες) δεν έκρυψαν την αγωνία τους για τους αγώνες που έρχονται, στάθηκαν στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την πανδημία του κορωνοϊού κι εξέφρασαν την ευχή να γίνουν όμορφα ματς και οι καλύτερες ομάδες να προκριθούν στους τελικούς της Α1.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας τόνισε πριν τη σειρά των ημιτελικών με την ΑΕΚ: «Από τη στιγμή που ο κορονοϊός έφτασε στη ζωή μας, τα πάντα άλλαξαν και δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως φτάσαμε ως εδώ. Θεωρώ πως είμαστε σε καλή κατάσταση και οι παίκτες καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν σε άμυνα κι επίθεση.  Ειδικά η άμυνα είναι το πρώτο μας μέλημα. Είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να μας αρέσει και να παίζουμε με τον σωστό τρόπο.  Η ΑΕΚ έχει πολλή ποιότητα και εμπειρία. Θα σε τιμωρήσει για κάθε λάθος σου και έχει παίκτες που ξέρουν αυτά τα παιχνίδια και δεν θα τα βάλουν κάτω. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και αυτοπεποίθηση».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ένωσης, Βαγγέλης Αγγέλου, σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός έχει μια ταυτότητα και παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Είναι μια ομάδα μοντέρνα "χτισμένη" και παίζει... ισραηλινό μπάσκετ. Εμείς έχουμε προβλήματα, προσπαθούμε όμως να βρούμε δομή και ρόλους. Η ΑΕΚ στηρίζεται στους σκόρερ της, αλλά δεν υπολογίζουμε τον Λάνγκφορντ και πρέπει να προσαρμοστούμε. Στο μπάσκετ ισχύει ο νόμος του Μέρφι, αλλά εμείς θα πάμε με τον νόμο του... Έντι Μέρφι».

Το λόγο πήρε ο τεχνικός του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, η ομάδα του οποίου έγραψε ιστορία με την πρώτη παρουσία της στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Προφανώς, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι τεράστια τιμή που εκπροσωπούμε το Λαύριο και θα συναγωνιστούμε με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Η παρουσία μας εδώ μαζί με τον Μάκη (σ.σ. Γιατρά) πρέπει να δώσει δύναμη, κουράγιο και θέληση σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα στις χαμηλές κατηγορίες. Η ομάδα μας είναι ήδη πετυχημένη. Έχουμε πετύχει και τον στόχο της Ευρώπης, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Υπάρχει διάθεση και όρεξη από όλους. Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βρεθούμε ξανά εδώ. Όλοι είναι πιο έμπειροι από εμάς, όπως και ο Προμηθέας.»

Τελευταίος μίλησε ο κόουτς του Προιμηθέα, Μάκης Γιατράς: «Να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Το Λαύριο δεν είναι η ευχάριστη έκπληξη. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλά αποτελέσματα, σταθερότητα. Κερδίσαμε από... θαύμα νωρίτερα στη σεζόν. Θέλουμε να συνεχίσουμε και να παλέψουμε. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα προχωρήσει ο καλύτερος. Είναι μία σειρά που θα κριθεί στις 3 νίκες. Είναι θέμα ενέργειας, μυαλού, συγκέντρωσης. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».