Ξεκινούν από αύριο τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού προς Κάτω Αχαΐα - Οι ώρες και οι τιμές των εισιτηρίων

Αλλαγές έρχονται από τη Δευτέρα 17-05-2021 στα δρομολόγια του νοτίου κλάδου του προαστιακού Πατρών λόγω της επέκτασης προς Κάτω Αχαΐα. 

Η Κάτω Αχαΐα θα εξυπηρετείται με 6 δρομολόγια ημερησίως και με συχνότητα ανά δύο ώρες. 12 δρομολόγια την ημέρα θα εξυπηρετούν τα Καμίνια με συχνότητα ανά μία ώρα

Δείτε τους πίνακες με τα δρομολόγια:

proastiakos-drom1.png

proastiakos-drom2.png

Όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Από τη Δευτέρα 17.05.2021 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. επεκτείνει τις υπηρεσίες του Προαστιακού Πάτρας παρέχοντας δρομολόγια έως την Κάτω Αχαΐα και εισάγοντας τη δυνατότητα έκδοσης καινούργιου ημερήσιου εισιτηρίου (διάρκειας 24 ωρών) πολλαπλών διαδρομών για όλο το εύρος της διαδρομής.

Ο Προαστιακός Πάτρας συνδέει πλέον τις περιοχές Αγίου Βασιλείου και Κάτω Αχαΐας με καθημερινά δρομολόγια, συμβάλλοντας στην ταχύτερη και άνετη μετακίνηση του επιβατικού κοινού της ευρύτερης περιοχής με το κέντρο της Πάτρας, παρακάμπτοντας την κίνηση της πόλης.

Οι επιβάτες που μετακινούνται με τους συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εξυπηρετούνται με λεωφορεία που έχει δρομολογήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Τμήμα Άγιος Βασίλειος-Καστελλόκαμπος και αντίστροφα.

Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει στους κατόχους σιδηροδρομικού εισιτηρίου ή κάρτας του Προαστιακού Πάτρας γρήγορη και οικονομική μεταφορά με λεωφορείο προς/από το Νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με μετεπιβίβαση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καστελλόκαμπου εξυπηρετώντας φοιτητές, εργαζόμενους και επισκέπτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Για την επιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαραίτητη είναι η επίδειξη επικυρωμένου εισιτηρίου ή κάρτας απεριορίστων διαδρομών Προαστιακού Πάτρας.  

 

Πιο αναλυτικά η τιμολογιακή πολιτική για κάθε ζώνη, όπως την εξηγεί το μέλος της ομάδας "Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πάτρας", Βασίλης Γκλαβάς:

Χωρίζεται σε 3 βασικές ζώνες και την Α1 η οποία πιθανόν στο άμεσο μέλλον θα ενσωματωθεί στην Α.Οι σημερινές τιμές αφορούν την Α1 και ισχύουν ως έχουν δηλαδή η κανονική 25€ και η μειωμένη 15€ ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 1,40€ & 1,€ αντιστοίχως..

Απο Δευτέρα προστίθενται οι ζώνες Α: Ρίο - Ανθείας, Β :Αγυιά - Καμίνια και Γ: Βραχνέικα - κ.Αχαΐα.

Οι τιμές των καρτών και εισιτήριων διαμόρφωνονται ως εξης:

Οσοι μετακινούνται σε μια ζώνη είτε στην Α είτε στην Β είτε στην Γ: Κανονική κάρτα 30€ και μειωνενη 20€ ενω το εισιτήριο 1,40€ και 1,€ αντιστοίχως.. Όσοι μετακινούνται μεταξύ 2 ζωνών Α και Β (συμπεριλαμβανομένου και την Α1) ή Β και Γ οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 45€ και η μειωμενη 30€ ενω το εισιτήριο 2,0€ και 1,40€ αντιστοίχως..Όσοι μετακινούνται και στις 3 ζώνες Α+Β+Γ οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 65€ και η μειωμένη 45 ενώ το εισιτήριο 3,00€ και 1,40€ αντιστοίχως.

Υπάρχει και το ημερήσιο εισιτήριο που ισχύει για όλες τις ζώνες για απεριόριστα δρομολόγια.. Επίσης κάποιος που θα κάνει τη διαδρομή σε ολες τις ζώνες τότε είναι πιο οικονομικό η έκδοση του ημερήσιου εισιτηρίου μιας και θα έχει έκπτωση 1€ στο σύνολο της διαδρομής.

Δείτε τον πίνακα:

pinakas-timon-patras-1-700x333.png

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ