Πώς θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί- Χωρίς τεστ τα παιδιά

 

 

Με υποχρεωτικό self test δύο φορές την εβδομάδα καθώς και χρήση μάσκας για τους εργαζομένους θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοιί σταθμοί, ενημέρωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Επιπλέον επισήμανε πως θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες εμβολιασμών. “Έχουμε προβλέψει οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς να είναι στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών” είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, θα γίνεται μεγαλύτερη χρήση των εξωτερικών χώρων, καθώς “προσπαθούν οι βρεφονηπιαγωγοί να τους αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο”, ενώ οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά στην εξωτερική είσοδο των σταθμών για αποφυγή συνωστισμού.

“Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την Επιτροπή των επιστημόνων, όπου έπρεπε να εξηγήσουμε τις αγωνίες των γονιών, αλλά και λόγω της αγωνίας των λοιμωξιολόγων για τις μεταλλάξεις, αποφασίσαμε να ανοίξουμε στις 17 Μαΐου και αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο” είπε η υφυπουργός Εργασίας. “Οι εργαζόμενοι υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα και θα κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ. Τα μικρούλια δεν χρειάζονται ούτε αυτοδιαγνωστικά τεστ ούτε μάσκα” υπογράμμισε.

“Δεν υπάρχει θέμα για το μέχρι πότε θα διαρκέσει η βρεφονηπιακή χρονιά” είπε η υφυπουργός και υπενθύμισε πως το επίδομα παιδιού καταβάλλεται κάθε δύο μήνες, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Σχετικά με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ανέφερε πως φιλοξενούν παιδιά του Δημοτικού, το απόγευμα, για δημιουργικές δραστηριότητες και εάν κάποιος γονέας δεν εντάσσεται στην εισοδηματική κατηγορία θα μπορούσε να πληρώνει τα τροφεία. Όπως επισήμανε “Αν και λειτουργούν επί 20 χρόνια δεν υπήρχε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο και χρηματοδότηση.”

Διαβάστε επίσης