Κορονοϊός: Ο δείκτης θετικότητας δείχνει τον δρόμο – Ο χαμηλότερος από τις 20 Φεβρουαρίου

Ο κορονοϊός μπορεί να συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας, όμως η τάση υποχώρησης είναι εμφανής. Οι διασωληνωμένοι μειώνονται καθημερινά, ενώ και ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται για τέταρτη μέρα κάτω από το όριο συναγερμού.

Και όλα αυτά την ώρα που ξεκίνησε το άνοιγμα της χώρας και άρχισε η επιστροφή σε μια κανονικότητα βέβαια με κανόνες, μέχρι να επιτευχθεί ανοσία μέσω του εμβολιασμού που πραγματοποιείται με ταχείς ρυθμούς.

Τα πράγματα δείχνουν να βρίσκονται σε καλό δρόμο όπως αποκαλύπτουν οι αριθμοί, με το δείκτη θετικότητας να μην ξεπερνά το όριο, καθώς είναι κάτω από το 4 (που είναι το όριο των ειδικών) για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Το τελευταίο 24ωρο μετά από 65.133 διαγνωστικά τεστ βρίσκεται στο 3,35 στον χαμηλότερο αριθμό από τις 20 Φεβρουαρίου όταν ήταν στο 3,28. Αυτό και μόνο λέει πολλά….

Η τάση αυτή την εβδομάδα ήταν ενδεικτική…. Την Τρίτη (11.05) ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 3,73, την Τετάρτη (12.05) στο 3,94, την Πέμπτη (13.05) στο 3,47 και σήμερα στο 3,35.

Το τελευταίο 24ωρο η χώρα μας μέτρησε 2.188 κρούσματα κορονοϊού με τους νεκρούς να είναι 56, ενώ 677 είναι οι  διασωληνωμένοι συμπολίτες μας. Από αυτά τα 1077 εντοπίζονται στην Αττική και 215 στη Θεσσαλονίκη.

Μαγιορκίνης: Σημεία αποσυμπίεσης δείχνει το σύστημα υγείας

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με την νόσο παρουσίασε μείωση.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση.

Όσον αφορά στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι σήμερα, 14.172 κρούσματα.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης