Στη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση Αρκαδία, Λακωνία, Κύθηρα και τμήμα της Αργολίδας – Επανασυντονισμός των δεκτών

Συνεχίζεται η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2920) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, επόμενος γεωγραφικός σταθμός για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση είναι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Λακωνίας, τμήμα της Αργολίδας και τα Κύθηρα.

Η μετάβαση στις περιοχές αυτές θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 14 Μαΐου 2021 και τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν βρίσκονται: Αναβρυτή Λακωνίας, Ασέα Αρκαδίας, Δολιανά Αρκαδίας, Λεβίδι Αρκαδίας, Ρειχέα Λακωνίας και Κύθηρα.  

Οι τηλεθεατές των περιοχών που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης