Πρόεδρος ιταλικής ομοσπονδίας: «Αν η Γιουβέντους δεν αποσυρθεί από την ESL θα αποβληθεί από την Serie A»

 

 

Την περασμένη Παρασκευή η UEFA με επίσημη ανακοίνωση της ενημέρωσε για τα μέτρα... επανένταξης των 9 εκ των 12 συλλόγων που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της European Super League.

Η ανακοίνωση αφορούσε τις Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ και Μίλαν οι οποίοες με κοινή δήλωση τους παραδέχθηκαν ότι το εγχείρημα της ESL ήταν λάθος, δήλωσαν... πίστη στην UEFA κι αποδέχθηκαν όλες τις κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν (θα κάνουν δωρεά 15 εκ. ευρώ συνολικά στην UEFA προκειμένου να τα αξιοποιήσει για τα νέα παιδιά σε όλη την Ευρώπη, ενώ θα τους παρακρατηθεί το 5% των εσόδων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν).

Στον επίλογο του ίδιου κειμένου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σημείωνε με νόημα: «Η UEFA έχει διατηρήσει το δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη εναντίον εκείνων των συλλόγων που μέχρι στιγμής αρνούνται να παραιτηθούν από την αποκαλούμενη «Super League». Το θέμα θα παραπεμφθεί άμεσα στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της UEFA».

Κι οι καμπάνες χτυπούν για της Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους οι οποίες δεν έχουν αποκηρύξει ακόμη την ESL, ωστόσο η Γιούβε πλέον αντιμετωπίζει κι ένα δεύτερο εξίσου ισχυρό κίνδυνο, αυτή τη φορά από το εσωτερικό μέτωπο.

Όπως δήλωσε δημόσια σήμερα ο πρόερος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γκραμπριέλε Γκραβίνα η «Μεγάλη Κυρία» κινδυνεύει άμεσα να αποβληθεί από την Serie A, αν δεν απεμπλακεί εντελώς από το συγκεκριμένο εγχείρημα.

«Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι και ισχύουν για όλους. Έαν έως τη στιγμή των δηλώσεων συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα η Γιουβέντους εξακολουθεί να αποτελεί μέλος της European Super League, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Serie A. Θα είναι κάτι λυπηρό για τους φιλάθλους, αλλά οι κανόνες είναι κανόνες και ισχύουν για όλους», ήταν τα λόγια του Ιταλού παράγοντας προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στους μπιανκονέρι που μετά τη χθεσινή συντριβή τους από την Μίλαν έπεσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

https://www.protothema.gr/

Διαβάστε επίσης