Self test: Τέλος η διάθεση για μαθητές έως το πρωί της Δευτέρας – «Πανικός» στους γονείς που δεν το έχουν προμηθευτεί

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στους γονείς που πηγαίνουν το απόγευμα του Σαββάτου σε εφημερεύοντα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν self test για τα παιδιά που τη Δευτέρα επιστρέφουν στα σχολεία όλων των βαθμίδων, αφού οι φαρμακοποιοί τους ενημερώνουν ότι το σύστημα έχει κλείσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA το σύστημα έκλεισε στις 17:00 του Σαββάτου και θα ανοίξει ξανά το πρωί της Δευτέρας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν ήδη το self test για το παιδί τους θα πρέπει να «τρέξουν» τη Δευτέρα το πρωί, καθώς τα παιδιά είναι υποχρεωτικό να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στο σχολείο.

Γιατί συνέβη αυτό;

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα οποία είναι σαφώς λιγότερα από αυτά που λειτουργούν τις καθημερινές.

Ωστόσο αυτό αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλούς γονείς, οι οποίοι δεν το γνώριζαν και δεν έχουν προμηθευτεί ήδη το δωρεάν self test για τα παιδιά τους.

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε νωρίτερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι δικαιούχοι, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self test από την Πέμπτη (13/5) μέχρι και την Τετάρτη (19/5).

«Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ