Διετή αποκλεισμό για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους προτείνει ο Τσεφέριν

 

 

Οι εννιά από τις 12 ομάδες που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της European Super League συμβιβάστηκαν με την UEFA και υπέγραψαν τη Διακήρυξη Δέσμευσης Συλλόγου, αποδεχόμενες μία μικρή ποινή.

Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και εμμένουν στην κλειστή Λίγκα, παρότι δεν συνεχίζουν το εγχείρημα στην παρούσα φάση.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν έχει εξοργιστεί με τη στάση τους και σκέφτεται να προτείνει μία πολύ αυστηρή τιμωρία. Η οποία σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό «El Partidazo de Cope» θα είναι ο διετής αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Πρόκειται για μία σκληρή τιμωρία, αλλά η UEFA σχεδιάζει να τιμωρήσει με μεγαλύτερη αυστηρότητα τους πρωτεργάτες της ESL, αφού οι Φλορεντίνο Πέρεθ, Ζοάν Λαπόρτα και Αντρέα Ανιέλι οργάνωσαν το πρότζεκτ.

Την εισήγηση του ο Τσεφέριν αναμένεται να την ανακοινώσει μετά τον τελικό του Champions League στις 29 Μαΐου, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις της σεζόν.

https://www.in.gr/