Δολοφονία Φλόιντ: Καταδικάστηκαν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι τέσσερις αστυνομικοί

 

 

Για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ τον Ντέρεκ Σόβιν, αλλά και τους άλλους τρεις αστυνομικούς, που ήταν παρόντες στην δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η απόφαση για τον Σόβιν, βέβαια, ήταν αναμενόμενη, καθώς ο τέως πλέον αστυνομικός που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό τον Μάιο του 2020 έχει ήδη καταδικαστεί καθώς κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις εις βάρος του κατηγορίες: Για φόνο δευτέρου και τρίτου βαθμού και για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

Οι αστυνομικοί Τζέι Αλεξάντερ Κουένγκ, Του Τάο και Τόμας Λέιν που ενεπλάκησαν στην σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ, καταδικάστηκαν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Φλόιντ.

Οι Τζέι Αλεξάντερ Κουένγκ, Του Τάο κατηγορήθηκαν ότι δεν αντέδρασαν όταν είδαν τον Σόβιν να… πατάει με το γόνατό του τον Φλόιντ στον λαιμό.

Οι Κουένγκ, Τάο, Σόβιν, αλλά και ο τέταρτος αστυνομικός που ήταν στο συμβάν, ο Τόμας Λέιν, κρίθηκαν ένοχοι επειδή δεν παρείχαν καμία ιατρική βοήθεια στον Αφροαμερικανό, ενώ είχαν αντιληφθεί ότι ο Φλόιντ αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας από την… καθήλωση του στο έδαφος από τον Σόβιν.

https://www.protothema.gr/

Διαβάστε επίσης