Βρετανία: Προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την ινδική μετάλλαξη

Βρετανοί αξιωματούχοι τονίζουν πως ένα από τα στελέχη που βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία ως «ανησυχητική παραλλαγή », ανέφεραν το BBC και ο Guardian την Παρασκευή, λόγω των στοιχείων ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα.

Οι επιστήμονες και οι γιατροί έχουν συστήσει ότι μια έκδοση της μετάλλαξης που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, γνωστή ως Β.1.617.2, χαρακτηρίζεται ως «παραλλαγή ανησυχίας», καθώς φαίνεται ότι εξαπλώθηκε πιο γρήγορα στο Ηνωμένο Βασίλειο από άλλες παραλλαγές, είπε το BBC.

Η αρχική παραλλαγή της Ινδίας, B.1.617, εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, αλλά η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) έχει κατηγοριοποιήσει τρεις διαφορετικούς υποτύπους, όλοι με ελαφρώς διαφορετικές μεταλλάξεις.

Ενώ το B.1.617.2 φαίνεται να είναι τόσο μεταδοτικό όσο η παραλλαγή του Κεντ που τροφοδότησε μεγάλο μέρος του δεύτερου κύματος COVID-19 της Βρετανίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ανθεκτικό στα τρέχοντα εμβόλια, ανέφερε το BBC, αναφέροντας μια πηγή.

Άλλες ανησυχητικές μεταλλάξεις περιλαμβάνουν παραλλαγές που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Κεντ, τη νοτιοανατολική Αγγλία, καθώς και τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ