Αίγιο: Με λαμπρότητα, οι εκδηλώσεις για την Παναγία Τρυπητή στην Φανερωμένη-Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Μ. Βορίδης-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη o οποίος έφθασε λίγο πριν τις 10 το πρωΐ στο Αίγιο, πραγμνατοποιούνται  φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου της πόλης του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, Παναγίας Τρυπητής. Να σημειωθεί πως η εικόνα της Παναγίας βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης όπου τελούνται και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, αφού όπως είναι γνωστό  το Iερό Προσκύνημα είναι κλειστο τα τελευταία δύο χρόνια λόγω εργασιών ανακαίνισης.

Να σημειωθεί πως μεγάλο πλήγμα αποτελεί για το Αιγιο το γεγονός ότι φέτος, όπως και πέρσι, δεν μπόρεσαν να αφιχθούν τα πλήθη των προσκυνητών, που παραδοσιακά κάθε χρόνο επισκέπτονταν την περιοχή για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο Υπουργός είναι παρών κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστατούν οι Μητροπολίτες Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος (που έχει καταγωγή από το Αίγιο), Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και πρώην Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Στις εκδηλώσεις δίνουν το παρών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δ. Καλογερόπουλος οι βουλευτές του νομού Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτηλας Χριστίνα Αλεξοπούλου, Σία Αναγνωστοπουλου και Κώστας Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορα της εικόνας φύρω από τον Ιερό Ναό

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε από τις 7 το πρωί Όρθρος και Αναστάσιμη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10.30 το πρωί, ενώ ακολούθως,  προγραμματίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας η περιφορά της εικόνας χωρίς πομπή, αρχικά με πεζή λιτανεία στις πέριξ του ναού οδούς και ακολούθως με την εικόνα να τοποθετείται πάνω σε όχημα που θα περάσει από κεντρικές οδούς της πόλης για την ευλογία των πιστών.

Η διαδρομή του ειδικού οχήματος περιλαμβάνει περιμετρικές οδούς της πόλης, Νοσοκομείο Αιγίου, παραλιακή οδό Ζωοδόχου Πηγής και επιστροφή από Ταξιαρχών, Κλ.Οικονόμου και Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθιών, την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστούν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, ενώ η απόδοση της εορτής θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά.

Τονίζεται πως όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τηρουμένων των μέτρων που έχει ορίσει η πολιτεία για τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών και τη χρήση διπλής μάσκας από όλους εντός του ναού, πλην των ιερέων και ιεροψαλτών οι οποίοι πάντοτε πριν από κάθε λειτουργία κάνουν υποχρεωτικά self test και γι'αυτό εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι καταστήματα και υπηρεσίες σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας θα είναι κλειστά την Παρασκευή, λόγω της γιορτής.

με πληροφορίες από το filodimos.gr

Διαβάστε επίσης