To Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ για την κινητοποίηση της 6ης Μαΐου

 

To Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ για την κινητοποίηση της 6ης Μαΐου:

 Συναδέλφισσες  k΄ Συνάδελφοι. 

         Η 1η του ΜΑΗ,  είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους απανταχού ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, που με την διαχρονική τους δράση, πάλεψαν και με θυσίες πέτυχαν πολλά, πέτυχαν την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά, κατακτήσεις που δυστυχώς σήμερα αμφισβητούνται.

       Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας μας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886 και όχι μόνον. Με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει και τα παρακάτω, δίνει την χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, όπως:

Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες. Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

     Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στα πλαίσια της φετινής ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ,    ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ σε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους Εργαζόμενους - Μέλη του Σωματείου μας και όχι μόνον, τους οποίους ΚΑΛΕΙ στις επάλξεις του ΑΓΩΝΑ, για τα προαναφερόμενα, αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα - προβλήματα  που απασχολούν τον κλάδο μας, αλλά και γενικά τους Δημοσίους υπαλλήλους της χώρας μας.                        

           Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

    Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι συντηρητικές δυνάμεις και μαζί τους η ΝΔ, εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα, που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα. Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες, συνθέτουν νέες μορφές απασχόλησης, που θα διευρύνουν τις ανισότητες, θα βάλουν στο περιθώριο τη νέα γενιά και θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερους.

Γι΄ αυτό λοιπόν στον φετινό εορτασμό δεν τιμάμε απλά τους αγώνες, με τα δεδομένα που συνεχώς επιδεινώνονται επιβάλλεται και πρέπει να είμαστε στις επάλξεις,  αγωνιζόμενοι για να αποτρέψουμε- να αποφύγουμε το πισωγύρισμα σε περιόδους και καταστάσεις που η ιστορία άφησε πίσω της και που δυστυχώςη κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι συντηρητικές δυνάμεις μαζί με την ΝΔ, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, θέλουν και επιδιώκουν να επαναφέρουν, θέλουν να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα.

              H 1η ΜΑΗ για όλους εμάς, είναι μέρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ, για τα δίκαια αιτήματα μας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

           Η 1η ΜΑΗ του 2021, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, να συνεχίζουμε τον αγώνα, για  την αντιμετώπιση της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. 

- Τόσο τα γενικά, όπως είναι τα Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά, η ένταξή μας στα ΒΑΕ, τα Μισθολογικά κλπ άλλα εργασιακά μας ζητήματα, 

-  Όσο και τα επιμέρους στον χώρο του Νοσοκομείου μας, όπως είναι τα κτιριακά και χωροταξικά, ο Οργανισμός η ανάπτυξή του, το σίριαλ με το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, τις εκκρεμείς επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης, οι ελλείψεις Προσωπικού και η προκλητική διαχείριση των υπαρχόντων, κλπ άλλα.

- Αλλά και για να λειτουργήσει πλήρως και σωστά το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως το θέλει και το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας, με τις αναγκαίες και απαραίτητες ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, με ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, με ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ πλήρως ανεπτυγμένο, με επαρκείς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΙΑΤΡΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και βεβαίως ΑΥΞΗΣΗ των ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ.

                   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που δυστυχώς

επισκιάζονται και δεν αναδεικνύονται όπως πρέπει, δεν διεκδικούνται ΔΥΝΑΜΙΚΑ, λόγω των μέτρων του κορονοϊού, έναν πόλεμο που σαφώς τον δίνουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωροταξικές και εργασιακές, με αυταρχικές πρακτικές και συμπεριφορές, που σαφώς μας εξοργίζουν, πρακτικές kαι συμπεριφορές, μπούλινκ, που καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας και σεβασμού της προσωπικότητας μας.

Συναδέλφισσες  k΄  Συνάδελφοι Εργαζόμενοι

    Με αφορμή την φετινή  Εργατική Πρωτομαγιά, που είναι ημέρα ανάδειξης των αιτημάτων μας, απέναντι στον προκλητικότατο ΕΜΠΑΙΓΜΟ της κυβέρνησης,  που από την μια μας χειροκροτεί και από την άλλη δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητά μας, ούτε μισθολογικά ούτε θεσμικά, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ k΄ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ,ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ k΄απαιτούμε: 

Δωρεάν Δημόσια Υγεία με Επαρκή χρηματοδότηση.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των εκτάκτων. ΟΧΙ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ k ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-  Αύξηση μισθών και εξαιρέσιμων.   
 Ένταξη επιτέλους στα ΒΑΕ με θεσμικά και οικονομικά οφέλη
Νέες κτιριακές υποδομές και λειτουργικό χωροταξικό επαναπροσδιορισμό.
ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ των ΛΑΘΩΝ και των ΠΑΡΑΛΕΡΙΨΕΩΝ του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ των ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ, στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων και επαναφορά της νομιμότητας στις σχετικές ρουσφετολογικές επιλογές - τοποθετήσεις που παρανόμως έγιναν.
ΣΕΒΑΣΜΟ στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ των Συναδέλφων μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Την 1η του ΜΑΗ, ΤΙΜΟΥΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. Αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τις πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα, για  ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,  για την αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.  

                 Αγωνιστικά προασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία 

                ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ την 6η του ΜΑΗ και στην

  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις 10:30πμ, μπροστά από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

                                            Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨