Πάτρα: “Εφυγε” από την ζωή ο καθηγητής Στέφανος Μανταγός- Η συγκινητική ανάρτηση του Θρ. Μαυρομμάτη

 

“Εφυγε” από την ζωή σε ηλικία 75 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο καθηγητής Ιατρικής (ομότιμος) του Πανεπιστημίου Πατρών Στέφανος Μανταγός. Είχει διατελέσει επί χρόνια διευθυντής της Παιδιατριακής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

Καταγόταν από την Ικαρία, σπούδασε στην Αθήνα, μετεκπαιδεύτηκε στο Yale, ενώ αγάπησε την Πάτρα και την έκανε πατρίδα του. Ο καθηγητής νοσηλευόταν τελευταία σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

 

Συγκινητική είναι η ανάρτηση που έκανε για τον θάνατό του ο συνάδελφός του, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας, Θρασύβουλος Μαυρομμάτης:

"'εφυγε" χθες ο καθηγητ'ης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΤΑΓΟΣ κοντά 35 χρόνια κράτησε και η δική μου προσωπική συμπορευσή στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών με τον καθηγητή ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΤΑΓΟ... τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΤΑΓΟ που μετά από μια περήφανη και επιστημονικά καταξιωμένη διαδρομή στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας "ΕΦΥΓΕ "χθες σκορπίζοντα;ς θλίψη στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους του θα θυμόμαστε πάντα την οργανωμένη με υψηλό δείκτη ευφυϊας σκέψη του, τις διδακτικές του ικανότητες ,το ανεξάντλητο καλωσυνάτο χιούμορ του, βαθύ το επιστημονικό και κοινωνικό αποτύπωμα που άφησες πίσω σου Στέφανε , παρακαταθήκη στους εκατοντάδες παιδιάτρους που δίδαξες και εκπαίδευσες και με την λέξη ΑΞΙΟΣ γεμάτη σιωπηλή συγκίνηση σε συνοδεύουμε στο τελευταίο σου ταξίδι.. θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό ΦΙΛΕ και συνάδελφε ......

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ