Πάτρα: Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6 Μαΐου

 

 

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρει:

Σε μια περίοδο που η κοινωνία βοά για τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα με νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο. Ιδιαίτερα σήμερα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωσή του με νόμο στην Ελλάδα.

Μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί εργατικοί αγώνες, η κυβέρνηση θέλει να την αποτελειώσει. Την ίδια στιγμή πετυχαίνει σημαντικό χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση με το φακέλωμα των σωματείων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την περιστολή των απεργιών.

Ομολογούν με προκλητικό τρόπο, ότι η παραπάνω επίθεση στις κορυφαίες εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, αποτελεί προαπαιτούμενο για να δώσει νέο πακτωλό χρημάτων στους μονοπωλιακούς ομίλους, για να στηριχθούν οι τράπεζες και να συνεχίσουν το μακάβριο έργο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της περιουσίας του λαού που υποφέρει. Και όλα αυτά χρυσοπληρωμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, συνολικά των λαών της ΕΕ.

Εκεί θα κατευθυνθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για να προσληφθούν υγειονομικοί ,για να παρέχονται σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση σας για την οποία δεν ευθυνόμαστε!

Οι υγειονομικοί συμπαρατασσόμαστε με τα σωματεία εργαζόμενων για διεκδίκηση σύγχρονου δωρεάν συστήματος υγείας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για απόσυρση του νομοσχεδίου κατάργησης του 8ωρου,για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 / 5 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ