Καιρός: Πού χτύπησε «κόκκινο» την Κυριακή του Πάσχα!

03/05/2021 | 13:56

Πάσχα με μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, μακριά από χωριά και εξοχικά αλλά και… καλοκαιρινές θερμοκρασίες κάναμε φέτος. Σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως αναφέρουν οι μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταγράφηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ για την εποχή. 

Ειδικότερα, την Κυριακή του Πάσχα – σύμφωνα με το meteo.gr – σημειώθηκαν θερμοκρασίες από 7 έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά κατά τόπους νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. 

Ενδεικτικό του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα, είναι οι μεγάλες αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών, σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019, με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. 

Η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, όπου η ζέστη ήταν πρωτοφανής γι’ αυτή την περίοδο του έτους, οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα