Τουλάχιστον 3 εκατ. μολύνσεις από Covid-19 στην Αργεντινή

02/05/2021 | 12:17

 

 

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 231 ασθενείς με την COVID-19, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 16.502 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 45 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει τους 64.096 νεκρούς, ενώ πλέον οι μολύνσεις ξεπερνούν σήμερα τα 3 εκατομμύρια (μέχρι χθες είχαν καταμετρηθεί 2.993.865).

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 274.410.

Προχθές Παρασκευή ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες παρέτεινε για τρεις εβδομάδες την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρα του, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, προειδοποιώντας πως οι εβδομάδες που έρχονται ίσως αποδειχθούν «πολύ δύσκολες» και ότι η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Χθες η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι κάλεσε όλους τους πολίτες να «ελαχιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους» σε όλη τη χώρα και να «προσέχουν πολύ» ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι μολύνσεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ

https://www.zougla.gr/

Πάτρα: Άγριο ξύλο στη Ρήγα Φεραίου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμό από αριστεριστές δέχθηκε στην πλατεία Γεωργίου η Χρ. Αλεξοπούλου – Το βίντεο της ντροπής με τις άθλιες ύβρεις

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Τροχαίο στην Παραλία Πατρών – ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό, τραυματίστηκε έγκυος (ΦΩΤΟ)

Σοκάρει ο ξαφνικός θάνατος 40χρονου επαγγελματία – Στην Πάτρα για νεκροψία η σορός

Πάτρα: Νεκρός βρέθηκε 41χρονος – Τι “έδειξε” η έρευνα της Αστυνομίας

Η Πάτρα θρηνεί δύο νέα παιδιά που “έφυγαν” με διαφορά 30 ωρών