Μασκ: Πώς θα γίνει πλουσιότερος κατά 32,4 δισ. δολάρια

 

O Eλον Μασκ, που είναι ήδη από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μπορεί να αυξήσει την προσωπική περιουσία του κατά επιπλέον 32,4 δισ. δολάρια από την εξάσκηση των stock options που συμφώνησε με την Tesla το 2018. 

Σύμφωνα με κατάθεση εγγράφων της Tesla, ο Μασκ έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα να πουλήσει μετοχές που αντιστοιχούν στο παραπάνω ποσό, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία πέτυχε σχεδόν τους μισούς από τους στόχους που είχαν τεθεί από το διοικητικό συμβούλιό της κατά τη συμφωνία - ορόσημο για την αμοιβή του Μασκ. 

Ο επιχειρηματίας θα μπορεί να εισπράξει επιπλέον 10,8 δισ. δολάρια όταν η Tesla επιτύχει σύντομα και άλλους στόχους, σύμφωνα με άλλη κατάθεση εγγράφων της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα. 

Η Tesla παραχώρησε στον Μασκ το δικαίωμα stock options για 101,3 εκατομμύρια μετοχές πριν από τρία χρόνια, όταν η μετοχή της ανερχόταν σε περίπου 70 δολάρια σε προσαρμοσμένη για το split της βάση. Κατά συνέπεια, ο Μασκ θα μπορεί να εξασκήσει το δικαίωμα για την πώληση stock options για 50,66 εκατ. μετοχές - ή να τα μετατρέψει σε μετοχές - στην τιμή των 70,01 δολαρίων. 

Η τιμή της Tesla έκλεισε την Παρασκευή στα 709,44 δολάρια. 

Στην κατάθεση εγγράφων, η Tesla ανέφερε ότι η εταιρεία πέτυχε τους έξι από τους 12 λειτουργικούς στόχους και πρόσθεσε ότι δύο ακόμη είναι πιθανόν να επιτευχθούν σύντομα. 

Οι περισσότεροι από τους στόχους αφορούσαν μία προσαρμοσμένη εκδοχή των λειτουργικών κερδών (EBITDA), ενώ δύο αφορούσαν στόχους για τα έσοδα. 

Η Tesla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τριμηνιαία κέρδη - ρεκόρ παρά την διαταραχή των συνθηκών προσφοράς. 

Με πληροφορίες από WSJ

https://www.imerisia.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ