Καρβέλης για ΚΥ Κατούνας: "Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να το ενισχύσουμε - Θλίψη για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την δική του απάντηση μετά τα όσα έχουν ειπωθεί για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής δίνει ο Διοικητής της 6ης ΥΠε, Γιάννης Καρβέλης.

Όπως τονίζει ο κ. Καρβέλης το Κέντρο Υγείας δεν εφημερεύει από το μακρινό 2015, λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό.

Ο Διοικητής εξήγησε ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες να βρεθεί προσωπικό, με επικουρικούς γιατρούς, οι προκυρήξεις των θέσεων έχουν καταλήξει άγονες, αφού κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Ο κ. Καρβέλης εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για κάλυψη των κενών θέσεων με ιατρικό προσωπικό άλλων δομών υγείας.

Δείτε τα όσα είπε:

 

 

Την ίδια ώρα, βυθισμένη στο πένθος είναι Κατούνα για τον θάνατο της νεαρής εγκύου, που δεν κατάφεραν το μεσημέρι της Παρασκευής, διασώστες του ΕΚΑΒ να την σώσουν, όταν βρέθηκε αναίσθητη στην οικία της.

Η άτυχη γυναίκα είναι η Μαρία Κιοσεντερλή και μετά το τραγικό συμβάν, στην περιοχή πληθαίνουν οι οργισμένες φωνές για το Κέντρο Υγείας Κατούνας , που δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για οκτώ ώρες τη μέρα.

180208182_4116724095014404_753434949637311014_n_0.jpg

"Μετά τις 2 το μεσημέρι απλά περιμένουμε να πεθάνουμε . Ντροπή και στην 6η ΥΠΕ που δεν επισκέφθηκε ούτε μια φορά το κέντρο υγείας Κατουνας και που ποτέ δεν μετέφερε το δίκαιο αίτημα μας στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ …", είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της Αφροδίτης Μπουμπούλη, πολιτεύτριας της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, που εκφράζει σε ανάρτηση της την θλίψη της για την 27χρονη έγκυο, αλλά και την οργή της για την κατάσταση που επικρατεί με το Κ.Υ. της περιοχής.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ