Το ελληνικό νησί που έχει τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων

Με τα δεκάδες ελληνικά νησιά και την πλούσια ακτογραμμή, η Ελλάδας μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές μυστικές και ενδιαφέρουσες γωνιές που διαθέτει. Όπως για παράδειγμα, το ελληνικό νησί που έχει τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Βρίσκεται στο Ιόνιο και αποτελεί ένα αρχοντικό νησί με πλούσια ιστορία. 

Ο λόγος για την Κέρκυρα και την όμορφη Σπιανάδα. Μια πλατεία για ατελείωτες βόλτες ειδικά το καλοκαίρι και πολλές χαλαρές στιγμές σε ένα ελληνικό νησί του Ιονίου. Δεν αποτελεί, λοιπόν, μόνο το καμάρι του νησιού αλλά ξεχωρίζει σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μπορεί, λοιπόν, άνετα, να μπει στη λίστα σου με αυτά που πρέπει να επισκεφθείς έστω μια φορά στη ζωή σου.

Σπιανάδα: Το ελληνικό νησί που έχει τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων

Η όμορφη και γραφική Σπιανάδα, λοιπόν, έχει εμβαδόν 84.000 τετραγωνικά μέτρα. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί την μεγαλύτερη πλατεία στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, ταυτόχρονα κατατάσσεται στην 27η θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου. Όπως καταλαβαίνεις μια βόλτα σε αυτή την πλατεία δεν χάνεται με τίποτα.

Η Σπιανάδα, η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων έχει και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Αρχικά να πούμε το λόγο που δημιουργήθηκε αυτή η πλατεία. Δεν κατασκευάστηκε για λόγους πολεοδομικούς ή αισθητικής. Ο λόγος ήταν αμυντικός και ταυτόχρονα ανήκει πίσω στο χρόνο μιας και συνδέεται με πολεμική τακτική των Ενετών. Πιο συγκεκριμένα η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων στην Κέρκυρα, η Σπιανάδα διαμορφώθηκε έτσι ώστε να υπάρχει ευρύ πεδίο δράσης και ορατότητας για τους αμυνόμενους στην ακρόπολη, δηλαδή το Παλαιό Φρούριο. Ταυτόχρονα θα έπρεπε και το κατάφερε να υπάρχει μια ικανή απόσταση ανάμεσα στο Φρούριο και στην πόλη.

Κέρκυρα: Το νησί που σε γοητεύει για μέρες

Η Κέρκυρα είναι το νησί που σε κρατάει… σε εγρήγορση όλες τις μέρες που θα βρεθείς εκεί για διακοπές. Εκτός από την βόλτα στη Σπιανάδα μπορείς να δεις πολλά αξιοθέατα. Ήξερες ότι στο νησί της Κέρκυρας υπάρχει το κτήριο που γυρίστηκε η Κόμισσα της Κέρκυρας; Μπορείς να δεις πώς είναι σήμερα μετά από τόσα χρόνια. Όπως επίσης και το κτήριο που γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος στην Κέρκυρα. Εκτός, δηλαδή, από τις βουτιές σε όμορφες παραλίες και τις βόλτες σε γραφικά στενά και πλάι σε αρχοντικά κτήρια, θα δεις πινελιές από την ιστορία να περνάνε μπροστά από τα μάτια σου. Εκεί υπάρχει το εντυπωσιακό ελληνικό μουσείο που… μιλάει, το οποίο αποτελεί μια ζωντανή εμπειρία διαφορετική από τα συνηθισμένα. Και για όσους αγαπούν την ιστορία και τους μύθους, θεωρείται επιβεβλημένη μια επίσκεψη στο μεγαλειώδες φρούριο της Κασσιώπης. Ο θρύλος με τον δράκο δεν πρόκειται να σε αφήσει ασυγκίνητο…

Καλές βόλτες, με αφετηρία την Σπιανάδα…

exploringgreece.gr

Διαβάστε επίσης