Euroleague γυναικών: Η Ντουναϊσβάρος αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό

 

Η ουγγρική Ντουναϊσβάρος θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό της LEN Euroleague της υδατοσφαίρισης γυναικών (01/05, 21:15), καθώς νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Βουδαπέστης, τη ρωσική Ουράλοτσκα με 15-14 στα πέναλτι, έπειτα από ματς θρίλερ.

Η Ντουναϊσβάρος μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 6-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, όμως η ρωσική ομάδα δεν το έβαλε κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε σε 8-8 στη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Η Ουράλοτσκα μάλιστα προηγήθηκε και με 11-9 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως η Ντουναϊσβάρος αντέδρασε και πέρασε μπροστά στο σκορ (12-11_ λίγο πριν το φινάλε, όμως στα 2’27’’ πριν το τέλος η Λάπτεβα ισοφάρισε σε 12-12 για τις Ρωσίδες, στέλνοντας τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι πολίστριες της ουγγρικής ομάδας ήταν πολύ πιο ψύχραιμες στις εκτελέσεις τους, ευστοχώντας στα τρία απ’ τα πέντε χτυπήματά τους με τις Γκάρντα, Μπρεζόφσκι, Σιλαγκάι, την ώρα που η Ουράλοτσκα είχε μόλις δύο εύστοχες εκτελέσεις με τις Πανφίλοβα και Μπέρσνεβα.

Στο κρίσιμο τελευταίο πέναλτι η Άλντα Μάλον απέκρουσε την εκτέλεση της Σαραφουτντίνοβα, ενώ η Σιλαγκάι ευστόχησε στο δικό της χτύπημα, χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην ομάδα της Ουγγαρίας, που θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό αύριο (01/05), στις 21:15 στον μεγάλο τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-6, 1-3, 3-1, πέναλτι: 3-2

Ντουναϊσβάρος:(Ατίλα Μίχοκ): Μάνον, Σιλαγκάι 6, Χόρβατ 3, Μαχιό 1, Σάμπο, Γκάρντα 3, Μπρεζόφσκι 2, Σέλακ.

Ουράλοτσκα (Μίκαελ Νακοριάκοφ): Ζαμπαλούεβα, Πανφίλοβα 3, Ζαπλάτινα 1, Καρίμοβα 4, Σαραφουτντίνοβα, Ζελέντσοβα 4, Λάπτεβα 1, Μπέρσνεβα 1.

https://www.zougla.gr/