Κλήρωση Eurobasket 2022: Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδας έμαθε τους αντιπάλους της στους ομίλους του Eurobasket 2022, στην κλήρωση που έγινε στο Βερολίνο, την πόλη που θα φιλοξενήσει και την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί 1-18 Σεπτεμβρίου του 2022.

Οι 24 ομάδες που συμμετέχουν χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ των έξι. Η φάση των ομίλων θα γίνει σε Πράγα (Τσεχία), Τιφλίδα (Γεωργία), Κολωνία (Γερμανία) και Μιλάνο (Ιταλία). Κάθε οικοδέσποινα έχει επιλέξει και μία χώρα «συνεργάτη» που θα είναι μαζί της στον όμιλο. Η Γερμανία έχει επιλέξει τη Λιθουανία, η Τσεχία την Πολωνία, η Ιταλία την Εσθονία και η Γεωργία την Τουρκία.

Η Ελλάδα, η οποία βάσει του ranking της FIBA, είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Ισπανία, Σερβία και Γαλλία βρέθηκε στον όμιλο τoυ Μιλάνου μαζί με την οικοδέσποινα Ιταλία, την επικίνδυνη Κροατία, την Ουκρανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την αδύναμη Εσθονία.

Στη φάση των «16», από την οποία αρχίζουν τα νοκ άουτ παιχνίδια, προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Ο όμιλος της Ελλάδας διασταυρώνεται στους «16» με τον τέταρτο.

Οι όμιλοι του Eurobasket 2022

Α’ όμιλος (Τιφλίδα)

Ισπανία
Ρωσία
Τουρκία 
Γεωργία
Βέλγιο
Βουλγαρία

Β’ όμιλος (Κολωνία)
Γαλλία
Λιθουανία
Γερμανία
Σλοβενία
Ουγγαρία
Βοσνία

Γ’ όμιλος (Μιλάνο)

Ελλάδα
Ιταλία
Κροατία
Ουκρανία
Μεγάλη Βρετανία
Εσθονία

Δ’ όμιλος (Πράγα)

Σερβία
Τσεχία
Πολωνία
Φινλανδία
Ισραήλ
Ολλανδία

newsit