Πάνω από 4.500 οι έλεγχοι για «ελληνοποιήσεις» εν όψει Πάσχα

Δηλώσεις Λιβανού

Πάνω από 600 έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά στις πύλες εισόδου της χώρας, για να αποτραπούν φαινόμενα «ελληνοποιήσεων» όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων έχουν δείξει 100 περιπτώσεις «ελληνοποιήσεων» για τις οποίες όπως σημείωσε «επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Τελευταία περίπτωση είναι μία σημερινή στο Ρέντη, για το οποίο κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα ανέρχονται περίπου σε 4.500, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2019, όταν τότε, κατά τη διάρκεια «Μεγάλης Εβδομάδας, έγιναν συνολικά περίπου 500 έλεγχοι», όπως τόνισε.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι «να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ποιοτικά και διαθέτουν τη σωστή σήμανση, για να γνωρίζει ο καταναλωτής αν το προϊόν που αγοράζει, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αμνοερίφια, είναι ελληνικό ή από τη Ρουμανία κοκ».

Μιλώντας για την αύξηση, που παρατηρείται φέτος στην τιμή των ελληνικών αμνοεριφίων, ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών εξαγωγών εξαιτίας του καθολικού Πάσχα που προηγήθηκε, αλλά και των προβλημάτων στον κτηνοτροφικό τομέα, από την πανδημία του κορονοϊού.

Τέλος ο κ. Λιβανός, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» δήλωσε «σοκαρισμένος» για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών για τις ηλικιακές ομάδες 30-39 έγινε για «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου AstraZeneca.

«Πραγματικά σοκαρίστηκα με αυτό που είπε. Είναι μια απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και λανθασμένη τελείως τοποθέτηση η οποία με αφήνει κι εμένα ενεό. Δηλαδή σε μια προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, έρχεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τοποθετείται απέναντι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης