Μπάσκετ: Μέσα Μαΐου αναμένεται στην Ελλάδα ο Πιτίνο

 

Ο προγραμματισμός της ΕΟΚ σχετικά με την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ενόψει του Προ-ολυμπιακού τουρνουά του Καναδά έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Ρικ Πιτίνο αναμένεται στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου, προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία το πλάνο που θα ακολουθήσει η «γαλανόλευκη», με τον Αμερικανό να βλέπει κάποια ματς των play off και να κάνει τις επαφές με τους παίκτες που έχει στο μυαλό του για να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα.

Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αναμένεται να ξεκινήσει στα αρχές Ιουνίου. Το τουρνουά «Ακρόπολiς» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο διάστημα 18-20/06 με την παρουσία των Ελλάδας, Σερβίας, Πουέρτο Ρίκο και άλλης μιας ομάδας για να συμπληρωθεί το παζλ.

Αμέσως μετά η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει για τη Βιτόρια του Καναδά, προκειμένου να μπει στη... φούσκα που θα δημιουργηθεί εκεί για το Προ-ολυμπιακό (η πρεμιέρα της «γαλανόλευκης» είναι στις 30/06 με τον Καναδά).

Στην μακρινή χώρα η Ελλάδα θα παίξει και ένα φιλικό με κάποια από τις ομάδες που είναι στον άλλο όμιλο, δηλαδή με Ουρουγουάη, Τσεχία ή Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ