«Tα παιδιά σε ρόλο διασώστη» – Δεξιότητες A’Βοηθειών για παιδιά & εφήβους με Minecraft

28/04/2021 | 17:10

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίει ένα Διαδικτυακό Βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά που αφορά την Εκμάθηση Βασικών Πρώτων Βοηθειών με τίτλο: «Τα παιδιά σε ρόλο Διασώστη», σε συνεργασία με τον  εκπαιδευτικό οργανισμό  Reinvent Education. 

Τα παιδιά, μέσα από το ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης των Πρώτων Βοηθειών, θα εκπαιδευτούν να διαχειρίζονται καταστάσεις που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν μέσα στο σπίτι, στο σχολικό περιβάλλον, στις εκδρομές, στη θάλασσα, στην κατασκήνωση κ.α., με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Συγκεκριμένα, θα λάβουν γνώσεις ώστε να  γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στο ατύχημα και τον τραυματισμό, να μπορούν να σχεδιάσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων αλλά και τις βασικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν εάν βρεθούν σε κατάσταση κινδύνου. Εκτός από τις γνώσεις και τις στρατηγικές σχεδιασμού αντιμετώπισης και ετοιμότητας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά θα ανακαλύψουν και θα ενισχύσουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητές τους (αυτοεκτίμηση, λογική, κρίση, αλληλεγγύη κ.α.) που είναι απαραίτητες για την ομαλή ανάπτυξή τους αποτελώντας παράλληλα θετικό παράδειγμα για την οικογένεια, για άλλα παιδιά, και την κοινωνία.  

Η καινοτομία του προγράμματος είναι ότι  τα πλάνα δράσης Α’ βοηθειών θα γίνουν μέσω του «Minecraft, Educational Edition» της Microsoft, προσαρμοσμένα ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις  τεχνολογικές ψηφιακές τους δεξιότητες με ψυχαγωγικό τρόπο και να κατακτήσουν διαδικτυακά πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές.

Το Διαδικτυακό Βιωματικό πρόγραμμα Εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και προσφέρεται με δωρεάν συμμετοχή σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών που διαμένουν στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις (2ωρες) διαδικτυακές συναντήσεις. Η έναρξη του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος θα γίνει το Σάββατο 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Μαΐου. Οι διαδικτυακές δράσεις  θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00-12:00π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ: 6942919090 (Μαντά Κοραλία) από 9.00 π.μ.-18.00 ή να αποστείλετε mail [email protected] /[email protected] μέχρι την Τετάρτη 5 Μαϊου2021.

 

Γιαουρτόπιτα
05/12/2025 | 21:59

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει ο ξαφνικός θάνατος 40χρονου επαγγελματία – Στην Πάτρα για νεκροψία η σορός

Αγρότες: Συμπλοκές, ξύλο και δακρυγόνα στο μπλόκο του Κιάτου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τροχαίο στην Παραλία Πατρών – ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό, τραυματίστηκε έγκυος (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Φούντωσε αυτοκίνητο προπονητή πυγμαχίας-Ήταν σταθμευμένο και καταστράφηκε ολοσχερώς

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)