Λυκογιάννης: «Ελεύθερο το παιχνίδι, θέλουμε να κερδίσουμε το Μεσολόγγι»

Αύριο (20:00, ERT Sports 5)

Πλήρης, χωρίς να «καίγεται» για τους βαθμούς, αλλά να θέλει τη νίκη, ετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ να παραταχθεί αύριο στο Αγρίνιο απέναντι στο Μεσολόγγι (20:00, ERT Sports 5), για την 22η αγωνιστική της Basket League.

Ο «Δικέφαλος» προσδοκά να ολοκληρώσει με θετικό τρόπο την κανονική διάρκεια της σεζόν και να αρχίσει ακόμη πιο ενισχυμένος ψυχολογικά τη διαδικασία των πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ (σ.σ. ως 5ος στη βαθμολογία θα βρει στο δρόμο του την 4η Ένωση), στοχεύοντας να... περπατήσει όσο γίνεται πιο μακριά στην επιπλέον περίοδο του πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία για το αυριανό ματς ολοκληρώθηκε με προπόνηση, νωρίς σήμερα το μεσημέρι, στο PAOK Sports ARENA, με το τέλος της οποίας οι «ασπρόμαυροι» αναχώρησαν για την Αιτωλοακαρνανία.

«Το ζητούμενο για μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να κλείσουμε νικηφόρα την κανονική περίοδο. Παίζουμε με μία ομάδα, η οποία στην έδρα της δυσκόλεψε όλους τους αντιπάλους της, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα» σχολίασε, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, για την αναμέτρηση με το Μεσολόγγι ο Άρης Λυκογιάννης.

Πρόσθεσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ επισημαίνοντας: «Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον γιατί δεν αλλάζει η κατάσταση και για τις δύο πλευρές κι αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένα ελεύθερο παιχνίδι επιθετικά και οι παίκτες δύσκολα θα έχουν το μυαλό τους στην άμυνα. Το ζητούμενο για μας είναι να πάμε καλά στο τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν μπούμε στη διαδικασία των πλέι οφ. Και ο στόχος μας είναι να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ιδιαίτερο είναι το αυριανό ματς για τον Μιχάλη Γιαννακίδη, καθώς ο τιμ μάνατζερ των «ασπρόμαυρων» πριν από 14 περίπου μήνες, στο ΔΑΚ Αγρινίου, «έγραψε» τα τελευταία λεπτά του ως αθλητής.

«Είναι περίεργο το συναίσθημα, γιατί σε αυτό το γήπεδο, με την ομάδα του Αγρινίου, έκανα πέρυσι τα τελευταία μου επαγγελματικά παιχνίδια στο μπάσκετ, πριν σταματήσουμε κάθε δραστηριότητα λόγω του κορωνοϊού. Σημασία βέβαια δεν έχουν τα πρόσωπα, αλλά η ομάδα. Ούτε το ότι έκανα εκεί τις τελευταίες μου προπονήσεις ως επαγγελματίας, αλλά ότι επιστρέφω με τον ΠΑΟΚ και από μία νέα θέση. Αυτό που έχει σημασία για μας, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι το τελευταίο τους παιχνίδι στην Α1, αλλά και το τελευταίο παιχνίδι που έχουμε εμείς πριν από τα πλέι οφ, οπότε πρέπει να είμαστε σοβαροί, να κλείσουμε με ωραίο τρόπο την κανονική περίοδο και να μπούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα πλέι οφ και στα παιχνίδια με την ΑΕΚ» τόνισε ο ίδιος με δήλωσή του.

Στην αποστολή του «Δικεφάλου», επικεφαλής της οποίας είναι το μέλος του ΔΣ, Θανάσης Χατζόπουλος, συμμετέχουν οι καλαθοσφαιριστές: Μπο Μπιτς, Σάγκαμπα Κονάτε, Ζερμέιν Λοβ, Μάλκομ Γκρίφιν, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Απόστολος Ρούμογλου, Γιώργος Καμπερίδης, Νώντας Παπαντωνίου, Τζος Κάρτερ, Έλστον Τέρνερ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης