MISTERO BUFFO σε Ραδιοφωνικό Θέατρο από την Θεατρική Ομάδα του "ΑΣΤΟ Επικοινωνούμε"

13 μικρές αυτοτελείς ιστορίες από τον βίο του Ιησού

Η Θεατρική Ομάδα του ΆΣΤΟ Επικοινωνούμε» ΘέΑ(Σ)ΤρΟ παρουσιάζει σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση επιλεγμένες αυτοτελείς σκηνές από το βραβευμένο θεατρικό έργο του Dario Fo «Mistero Buffo».

Πρόκειται στην ουσία για μια αναβίωση των «Λειτουργικών Δραμάτων», των αναπαραστάσεων δηλαδή διαφόρων περικοπών από τη Βίβλο οι οποίες διαδραματίζονταν μέσα και έξω από τις εκκλησίες, στους δρόμους και στις πλατείες κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα - όταν πλέον το θέατρο στην Ευρώπη έπνεε τα λοίσθια -, και που οδήγησαν στην «Ανάσταση» του θεάτρου. 

Το έργο που θεωρείται από τις μεγάλες στιγμές του σπουδαίου αυτού ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη (και το οποίο στάθηκε ο κύριος λόγος για τη βράβευσή του με το βραβείο Νόμπελ) απαρτίζεται από 13 μικρές αυτοτελείς ιστορίες από τον βίο του Ιησού, εκ των οποίων στις διάφορες θεατρικές του ανα-παραστάσεις παίζονται 7-8 συνήθως εκ περιτροπής, δοσμένες άλλοτε με κωμικό και άλλοτε με κωμικοτραγικό ύφος, όπως και να ‘χει πάντως, με την ιδιαίτερη αυτή γραφίδα του διάσημου Ιταλού θεατράνθωπου που εστιάζει κυρίως στο ανθρώπινο στοιχείο του Θείου δράματος. 

Έτσι στο συγκεκριμένο θεατρικό podcast θα ακούσουμε για μια διαφορετική “σφαγή των αθώων”, τα παραλειπόμενα της “Ανάστασης του Λαζάρου”, για το μοναδικό αυτό “Παιχνίδι του τρελού,” την ιδιαίτερη “ηθική του τυφλού και του ανάπηρου” καθώς και το μητρικό πόνο της “Μαρίας κάτω από τον Σταυρό”.

 

MISTERO BUFFO: Dario Fo

 

Ραδιοφωνική Σκηνοθεσία: Ηλίας Ηλιόπουλος

 

Μετάφραση: Δήμητρα Κουλουμπή, Ελένη Μιχαλέτου, 

 

Δραματουργική επεξεργασία: Ηλίας Ηλιόπουλος

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Νίκος Καλαντζής, Άννα Γληγόρη, Κωνσταντίνα Τράκα, Δήμητρα Κουλουμπή, Υρώ Λιακοπούλου, Μαρία Σγούρου

 

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα  ΑΣΤΟ - επικοινωνούμε  “ΘέΑ(Σ)ΤρΟ”   

 

Η ξεχωριστή αυτή παραγωγή σε μορφή Ραδιοφωνικού Θεάτρου (λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας), θα παίζεται καθόλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας και της επόμενης Εβδομάδας του Πάσχα, από τον ιντερνετικό  ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΣΤΟ- Επικοινωνούμε astoradio.gr καθώς και από διάφορους άλλους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί επίσης να το ακούσει από τον παρακάτω σύνδεσμο: 

 

MISTERO BUFFO PODCAST

https://drive.google.com/drive/folders/116rO6Zdn6vpwBpcrk6jrXhCmo5sP0cmy

τον οποίο θα βρείτε και στη Σελίδα στο facebook με τίτλο “ΘέΑ-Σ-ΤρΟ"