«Μπλόκο» σε μετακινήσεις στα νησιά ενόψει Πάσχα - Αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια

Ενώ είναι σε ισχύ για απόφαση περιορισμού των μετακινήσεων

Μπλόκα στα λιμάνια έχουν στήσει λιμενικοί για να αποτρέψουν όσους έχουν σχεδιάσει να κάνουν Πάσχα στα νησιά ενώ είναι σε ισχύ για απόφαση περιορισμού των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από την Παρασκευή μέχρι το βράδυ της Κυριακής από το λιμάνι του Πειραιά με 29 δρομολόγια πλοίων είχαν αναχωρήσει 10.576 επιβάτες, για τα νησιά Αργοσαρωνικό με 24 δρομολόγια πλοίων ταξίδεψαν 2.695 επιβάτες, από Ραφήνα έγιναν 12 δρομολόγια πλοίων στα οποία επιβιβάστηκαν 1.824 επιβάτες και από Λαύριο ταξίδεψαν 882 επιβάτες.

Ωστόσο από το Σάββατο μέχρι σήμερα το μεσημέρι πληρώματα πλοίων και λιμενικοί δεν επέτρεψαν την είσοδο σε περίπου 280 επιβάτες καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να επιβιβαστούν αν και είχαν εκδώσει εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι έλεγαν πως κατοικία που δηλώνουν ως δευτερεύουσα ήταν η κύρια ενώ αρκετοί έλεγαν πως θέλουν να ταξιδέψουν για λόγους εργασίας ωστόσο αντί για το απαραίτητο έγγραφο από την ΕΡΓΑΝΗ έδειχναν υπεύθυνη δήλωση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνήθως δεν ακυρώνουν το εισιτήριο αντιθέτως το έχουν σε ισχύ με ανοιχτή ημερομηνία ταξιδιού.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Διαβάστε επίσης