Τένις: Δεν άλλαξαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, Σάκκαρη (19η) και Τσιτσιπάς (5η)

Δεν άλλαξαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να παραμένει στην 19η της WTA και τον 22χρονο τενίστα στην 5η της ATP.

Με 3.020 βαθμούς η Σάκκαρη διατηρήθηκε στο νο 19 του κόσμου και αυτή την εβδομάδα, αντίθετα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έπεσε τέσσερις θέσεις (νο 270 με 248 βαθμούς), ενώ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου υποχώρησε μία κι έπεσε στο νο 279 με 237 βαθμούς.

Η τριάδα της κορυφής δεν άλλαξε, με την Ασλεϊ Μπάρτι (Αυστραλία) να παραμένει στο νο1, μία θέση πιο κάτω βρίσκεται η Ναόμι Οσάκα (Ιαπωνία) και τρίτη η Σιμόχα Χάλεπ (Ρουμανία).

Ο εκπληκτικός, Στέφανος Τσιτσιπάς, «λύγισε» χθες το βράδυ στην Μαδρίτη από τον Ράφα Ναδάλ μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, με 2-1 σετ, ωστόσο, παρέμεινε στην 5η θέση της ATP με 7.980 βαθμούς, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον 4ο Ντομινίκ Τιμ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 στις 4 Μαρτίου 2019 κι από τότε δεν βγήκε ποτέ από την κορυφαία δεκάδα, μετρώντας, πλέον, 88 διαδοχικές εβδομάδες παρουσίας.

Πάντα στο νο 1 παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ακολουθεί ο Ράφα Ναδάλ μετά την κατάκτηση του τουρνουά της Μαδρίτης ανέβηκε στο νο 2 του κόσμου, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ.

naftemporiki