Ήττα για Μπάγερν, ελπίζει για Champions League η Ντόρτμουντ

Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα, Μπάγερν Μονάχου, ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μάιντς (1-2) στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής, αλλά ακόμη κι έτσι δύσκολα θα χάσει τον τίτλο.

Ακόμη κι αν η Λειψία νικήσει αύριο τη Στουτγάρδη, η διαφορά θα μειωθεί στους 7 βαθμούς κι αυτό σημαίνει πως η ομάδα του απερχόμενου τεχνικού Χάνσι Φλικ θα χρειάζεται μόλις νίκη στους τρεις αγώνες που απομένουν για να ξαναπνηγυρίσει τον τίτλο.

Απέναντι στους ουσιαστικά χωρίς κίνητρο Βαυαρούς οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για βαθμούς και τους πήραν, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η Μάιντς προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Μπούρκαρντ και Κουέισον, που φέρεται ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, ενώ για την Μπάγερν σκόραρε στο τέλος ο επανακάμψας Λεβαντόφσκι.

Αυτό ήταν το 36ο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος συνεχίζει να κυνηγά το απόλυτο ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (40 γκολ σε μια σεζόν, το 1971-72) στις εναπομείνασες αγωνιστικές κι αν βοηθηθεί από τους συμπαίκτες του, μπορεί να τα καταφέρει. 

Η Ντόρτμουντ, με 10 παίκτες από το 59΄ λόγω αποβολής του Μπέλινγχαμ, πήρε τη νίκη με 2-0 εκτός έδρας από τη Βόλφσμπουργκ χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Έρλινγκ Χάαλαντ και παρέμεινε κοντά στο στόχο της, που είναι να εξασφαλίσει  θέση στην επόμενη διοργάνωση του Champions League, αφού πλησίασε την (τρίτη) Βόλφσμπουργκ στους 2 βαθμούς.

Αναλυτικά:

Άουγκσμπουργκ-Κολωνία  2-3 (54΄ Γκάμνι, 62΄ Βάργκας - 9΄, 33΄ Ντούντα, 23΄ Κάινζ)
Φράιμπουργκ-Χοφενχάιμ 1-1 (81΄ πέν. Γκρίφο - 40΄ Κράμαριτς)
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 2-1 (3΄ Μπούρκαρντ, 37΄ Κουέισον - 90΄+4 Λεβαντόφσκι)
Ουνιόν Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 3-1 (50΄, 53΄, 68΄ Πογιανπάλο - 82΄ Σελασιέ)
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ  0-2 (12΄, 68΄ Χάαλαντ)