Γλυκολικό οξύ: Το θαυματουργό συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από την beauty routine σας

 

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα συστατικό ισχυρής δράσης, το οποίο επιτυγχάνει την αναστροφή της φωτογήρανσης αλλά και της χρονολογικής γήρανσης με βάση την ηλικία της κάθε γυναίκας. Το γλυκολικό οξύ ανήκει στα AHA, δηλαδή στα άλφα υδροξυ- οξέα.

Ενδείκνυται για κανονικές, μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση σε ξηρές επιδερμίδες ή σε δέρματα με ευαισθησία.

Το δυνατό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου συστατικού είναι ότι έχει απλή δομή και πολύ μικρό μοριακό βάρος, γεγονός που το βοηθάει να εισχωρεί πραγματικά βαθιά στην επιδερμίδα και να λειτουργεί εντατικά.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της δράσης του αφορά στην εξάλειψη των πανάδων. Μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ορατά στις πρώτες 10- 15 ημέρες χρήσης!

Συνοπτικά το πρώτο πράγμα που προσφέρει το γλυκολικό οξύ είναι η απολέπιση, απομακρύνοντας εύκολα τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας. Στη συνέχεια περνάει, χάρη στο μικρό μοριακό του βάρος, στις βαθύτερες στοιβάδες και λειαίνει τις ρυτίδες- λεπτές γραμμές.

Οι ειδικοί συστήνουν να το εφαρμόζουμε μόνο το βράδυ. Αυτή η αποκλειστικότητα στις νυχτερινές ώρες εξηγείται, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο της προσωρινής ευαισθησίας στον ήλιο και το φως.

Προτιμήστε το σε μορφή serum ή ορού για την αναδόμηση του προσώπου.

https://www.govastileto.gr/